.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 12:25

MotoGP – H «σκοτεινή» πλευρά του Rossi στην Yamaha

Ένας από εκείνους που γνωρίζουν όσο λίγοι τον Valentino Rossi, ο Lin Jarvis της Yamaha, αποκαλύπτει τη «σκοτεινή πλευρά» του Ιταλού, που του στοίχισε τον πολυπόθητο 10ο τίτλο της καριέρας του.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα που χρησιμοποιεί συχνά στο κράνος του ο Valentino Rossi, είναι ο ήλιος και η σελήνη.

Και όλοι γνωρίζουμε ότι η αγωνιστική καριέρα του θρυλικού Ιταλού βαίνει προς τη δύση της.

Σε τρεις αγώνες, ο Valentino θα αποχαιρετήσει οριστικά τις πίστες. Τουλάχιστον από τη μέσα μεριά τους, γιατί στο paddock θα παραμείνει ενεργός και δίπλα στο άθλημα που τόσο αγάπησε.

Λίγο πριν κρεμάσει οριστικά την αγωνιστική του φόρμα, ο Lin Jarvis μίλησε στον Matt Oxley, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές στη μεταξύ τους σχέση.

«Το 2003 συναντηθήκαμε με τον Valentino στην Clinica Mobile. Όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα. Τον θυμάμαι που μας είπε: αν πάρετε την ομάδα μου, θα έρθω σε εσάς».

rossi-skoteinh-plevra-Yamaha-fgt2.jpg

«Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα! Του είπα, σίγουρα; Και μου λέει, ναι… αυτό δεν είπα μόλις τώρα; Ήταν μια αξέχαστη στιγμή».

«Μετά, όταν κερδίσαμε τον πρώτο μας αγώνα στη Ν. Αφρική, το συναίσθημα ήταν απίστευτο. Η άλλη μαγική στιγμή ήταν στο Phillip Island, όταν κερδίσαμε τον τίτλο».

Βέβαια η ιστορία ποτέ δεν γράφεται μόνο με τις ευχάριστες στιγμές και ποτέ όλα δεν είναι ρόδινα σε μια σχέση.

Έτσι, υπήρξαν και οι σκιερές στιγμές ανάμεσα στην Yamaha και τον Valentino Rossi.

Είναι γνωστό ότι η άφιξη του νεαρού τότε, Jorge Lorenzo, δεν ικανοποίησε τον Rossi. «Η διαχείριση δύο τέτοιων πιλότων δεν ήταν εύκολη υπόθεση», θυμάται ο Jarvis.

rossi-skoteinh-plevra-Yamaha-fgt3.jpg

«Το 2010 μου είπε ξεκάθαρα: ή εγώ ή ο Lorenzo…» και από τότε η σχέση του με τους μπλε άρχισε να χειροτερεύει.

Έτσι φτάσαμε και στο διαζύγιο και στην αναχώρηση του Valentino Rossi προς την Ducati. Ένα αποτυχημένο κεφάλαιο της πλούσιας καριέρας του.

Μετά από δύο χρόνια στους κόκκινους, ο Vale χτύπησε και πάλι την πόρτα της Yamaha, η οποία τον δέχτηκε πίσω. Αν και δεν ήταν εύκολη απόφαση…

«Το 2010 και το 2012 είχαμε κερδίσει τον τίτλο με τον Jorge Lorenzo και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να φέρεις πίσω στο γκαράζ τον ορκισμένο εχθρό σου».

«Κάποιοι στην Yamaha δεν ήθελαν την επιστροφή του Valentino, αλλά είδα τα πλεονεκτήματα για την εταιρεία και τους έπεισα ότι θα ήταν μια καλή συμφωνία».

rossi-skoteinh-plevra-Yamaha-fgt4.jpg

«Έτσι πήγα και συνάντησα τον Valentino στο σπίτι του, στην Tavullia και μιλήσαμε αρκετά. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, αφότου η σχέση μας είχε πάρει την κατιούσα».

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο 2015 και τη μεγάλη κόντρα με τον Marc Marquez.

«Αν ο Valentino δεν είχε προκαλέσει τον Marc Marquez μετά το Philip Island, πιθανότατα δεν θα είχε αυτή την έκρηξη και ο Vale θα έπαιρνε το πρωτάθλημα!» είναι η γνώμη του Jarvis.

«Με αυτό που έγινε το 2015, το MotoGP άρχισε να μοιάζει περισσότερο με ποδόσφαιρο… άλλαξε τους αγώνες μοτοσυκλέτας για πάντα. Το άθλημα που αγαπάμε αυτοδηλητηριάστηκε».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 12:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon