.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 13:46

H Aprilia RS660 τα σάρωσε όλα στο MotoAmerica Twins Cup 2021

Η νέα δικύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα από την Ιταλία έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο της στις ΗΠΑ με πολύ και πειστικότατο θόρυβο.

Στο αμερικανικό πρωτάθλημα superbikes, MotoAmerica, εκτός των κλασικών κατηγοριών συναντάμε και μερικές διαφορετικές κλάσεις. Αν οι αγώνες King of the Baggers, με τις επικές μονομαχίες Harley-Davidson και Indian να κοπανιούνται βαλίτσα-με-βαλίτσα στην είσοδο της στροφής, μας ακούγονται εξωγήινες για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, το κύπελλο Twins Cup μάλλον μας κάνει να ζηλεύουμε.

Πρόκειται για έναν θεσμό που απευθύνεται σε αναβάτες από 15 ως 55 ετών, με μοτοσυκλέτες αυστηρά δικύλινδρες και κυβισμούς από 600 ως 800 cc. Απευθύνεται σε αναβάτες και ομάδες που δεν τους τρέχουν από την τσέπη τα λεφτά και δίνει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες να τρέξουν στο κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ δίχως να κινδυνεύουν να γίνουν κινητά εμπόδια για τους επαγγελματίες αναβάτες των SBK και SSP.

aprilia rs660 motoamerica 4

Φέτος η Aprilia ήταν η νέα προσθήκη στο ρόστερ του Κυπέλλου αυτού, καθώς φάνηκε πως το ολοκαίνουργιο RS660 το περίμενε πολύς κόσμος. Από τις 20 συμμετοχές του Twins Cup, οι 8 έτρεξαν με το ιταλικό δικύλινδρο.

Ο δε ανταγωνισμός μετρούσε δύο μοτοσυκλέτες: Yamaha MT-07 και Suzuki SV650 – ναι, παραδόξως ούτε ένα Kawasaki Ninja 650.

Για την Aprilia αυτή η σεζόν ήταν μια τεράστια επιτυχία, καθώς ως Κυπελλούχος 2021 αναδείχθηκε ο Kaleb De Keyrel, κατακτώντας τον τίτλο στον προτελευταίο αγώνα και κλείνοντας τη σεζόν με 5 νίκες και συνολικά 10 βάθρα σε 14 αγώνες (5 με διπλά σκέλη και 4 μονοί), ενώ ο δεύτερος ακολούθησε 68 βαθμούς πιο πίσω.

aprilia rs660 motoamerica 1

Η κυριαρχία των Aprilia RS660 ήταν συνταρακτική, καθώς οι αναβάτες της πήραν συνολικά 10 νίκες, ενώ σε τέσσερεις περιπτώσεις έστησαν βάθρα αμιγώς Aprilia.

Δεύτερος στην τελική κατάταξη αναδείχθηκε ο ομόσταυλος του De Keyrel, Hayden Schultz, ενώ τρίτος κατατάχθηκε ο Jackson Blackmon με Yamaha MT-07.

Για την αγωνιστική σεζόν του 2022 η Aprilia δηλώνει πως θέλει να δει περισσότερα RS660 στο Twins Cup, ενώ και το ενδιαφέρον αναμένεται εντονότερο καθώς η Yamaha θα ρίξει στη μάχη το νέο R7, αντί για τροποποιημένα από ιδιώτες ΜΤ-07.

Στο μεταξύ, ο νέος κυπελλούχος Kaleb De Keyrel θα έχει ως δωράκι την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον τελευταίο αγώνα του ιταλικού Trofeo RS 660 στη Vallelunga, απέναντι στους Ευρωπαίους αναβάτες του θεσμού.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon