.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 14:07

Remy Gardner και Raul Fernandez θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά MotoGP μοτοσυκλέτες – Το μέλλον των Petrucci-Lecuona

Στην πίστα του Misano οι δύο μελλοντικοί οδηγοί της KTM στη μεγάλη κατηγορία, ο Remy Gardner και ο Raul Fernandez, θα κάνουν το ντεμπούτο τους πάνω σε MotoGP μοτοσυκλέτα.

Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας της Moto2, ο Αυστραλός Remy Gardner και ο Ισπανός Raul Fernandez, θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν για πρώτη φορά MotoGP μοτοσυκλέτα την επόμενη εβδομάδα.

Οι δυο τους θα δώσουν το παρών στην πίστα του Misano για το διήμερο τεστ που θα γίνει εκεί μετά το Grand Prix αυτό το Σ/Κ.

Έτσι θα έχουν μια πρώτη γεύση της μελλοντικής τους μοτοσυκλέτας, αλλά και την ευκαιρία να ξεκινήσουν νωρίτερα του αναμενομένου την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της.

Το τεστ θα είναι διάρκειας δύο ημερών και όπως ακούγεται στο paddock, τη δεύτερη ημέρα είναι που οι δυο ομόσταυλοι στην Moto2 θα πάρουν τις μοτοσυκλέτες των Petrucci και Lecuona.

Gardner-Fernandez-MotoGP-motosykleta-hjw2.jpg

Επομένως θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν κάποια πρώτα πράγματα αρκετά νωρίτερα από το προγραμματισμένο πρώτο τεστ όλων των rookies του 2022, που θα γίνει στην Jerez στα μέσα Νοεμβρίου.

Το πλάνο αυτό είναι εύκολο να υλοποιηθεί από την KTM μιας και οι δύο οδηγοί ανήκουν ουσιαστικά στη δική τους ακαδημία και δεν έχουν υποχρεώσεις βάσει συμβολαίου με την ομάδα του Aki Ajo.

Όσο για τους αναβάτες της KTM Tech3 που θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα τη νέα σεζόν, ο Danilo Petrucci είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Dakar με την υποστήριξη του αυστριακού εργοστασίου.

«Θα πρέπει να συζητήσουμε κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες», έλεγε ο Ιταλός στην Aragon για την επικείμενη αλλαγή στην καριέρα του.

«Έχουμε όμως ήδη ξεκινήσει προεργασίες, αλλά πριν πούμε το οτιδήποτε πρέπει να συζητήσουμε τη συμφωνία και τα πράγματα και τις λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν».

«Εν τω μεταξύ έχω ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία μου και μαθαίνω πράγματα με το GPS, τους κανόνες κτλ. Θα πάω σε σχολείο στη Βαρκελώνη του Viladoms». (έχει πάρει βάθρο στο Dakar)

Gardner-Fernandez-MotoGP-motosykleta-hjw3.jpg

Από την άλλη, ο Iker Lecuona φαίνεται ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο paddock των WorldSBK και πιθανότατα στη θέση του Alvaro Bautista στο γκαράζ της Honda.

«Ο μάνατζέρ μου έχει κάποιες συναντήσεις αυτή την εβδομάδα και σύντομα θα μπορώ να πω περισσότερα. Αυτό που θέλω τώρα είναι να τελειώσω με θετικό τρόπο τη χρονιά αυτή», έλεγε ο Ισπανός πριν το GP της Aragon.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 14:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon