.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 08:58

Πρωταθλήτρια η Derbi

 

Στα 125 MotoGP

 


Η Derbi είναι πλέον πρωταθλήτρια κατασκευαστών στα MotoGP, στην κατηγορία των 125cc για το 2010.

Αυτός είναι ο 20ος τίτλος πρωταθλήματος για την Ισπανική μάρκα, που τώρα έχει εννέα τίτλους κατασκευαστών και έντεκα πρωταθλήματα οδηγών.

Χάρη στη νίκη του νεαρού Ισπανού αναβάτη Marc Marquez στο Αυστραλιανό grand prix, η Derbi έχει και μαθηματικά κατακτήσει τον τίτλο των κατασκευαστών στην κατηγορία των 125cc για τη σεζόν 2010 στα Moto GP.

Για την ισπανική κατασκευάστρια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1922 και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Piaggio ο σημερινός τίτλος στην πίστα του Philip Island είναι ο 20ος παγκόσμιος τίτλος που κατακτά  (εννέα τίτλους κατασκευαστών και έντεκα πρωταθλήματα οδηγών).

Μεγάλοι πρωταθλητές έχουν αγωνιστεί και έχουν κερδίσει με Derbi. Για να αναφέρουμε ορισμένους: Jorge Martínez 'Aspar' (32 νίκες , Angel Nieto (30 νίκες), ο Ιάπωνας οδηγός Youichi Ui (11 νίκες), ο Jorge Lorenzo (4) και ο Frenchman Mike di Meglio (4).

Οι εννέα τίτλοι κατασκευαστών αφορούν 4 στην κατηγορία  125 κυβικών, 2 στα 250 και 3 στα 50 κυβικά.

Αυτή τη χρονιά, η Derbi έχει ήδη γιορτάσει ένα ιστορικό της επίτευγμα: 100 νίκες στα Moto GP, χάρη στον Marc Marquez που κέρδισε τον Αύγουστο στο Γερμανικό grand prix. Με τη σημερινή νίκη, η Derbi σκαρφαλώνει στις 105 νίκες σε grand prix.

Με τη σημερινή νίκη, ο Marc Marquez ισχυροποιεί τη θέση του στη κορυφή της κατάταξης του πρωταθλήματος οδηγών  για την κατηγορία  125 κυβικών.


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκόσμιο enduro 2011 Christophe Pourcel »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon