.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 16:30

MotoGP Aragon KAT – Ο Bagnaia έσπασε ένα ρεκόρ 6 χρόνων και πήρε την pole στην Aragon!

Έφτασε στην Aragon με αρκετά ερωτηματικά για την απόδοσή του στην ισπανική πίστα, όπου γενικά δεν κάνει καλούς αγώνες, όμως ο Pecco Bagnaia κατάφερε να εντυπωσιάσει σήμερα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ απόλυτου χρόνου πίστας που είχε από το 2015 ο Marc Marquez!

Τη δεύτερή του pole position στη μεγάλη κατηγορία κατέκτησε σήμερα στην πίστα της Aragon ο Pecco Bagnaia με την Ducati.

Ο Ιταλός, που παραδοσιακά δυσκολεύεται στην ισπανική πίστα, κατάφερε να σημειώσει έναν καταπληκτικό χρόνο λίγο πριν το τέλος των ΚΑΤ2.

Το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1:46.322 που είναι νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, το οποίο μέχρι πρότινος είχε ο Marc Marquez από το 2015 με 1:46,635.

Οι μηχανικοί της Ducati και ο Ιταλός πραγματικά έκαναν εντυπωσιακή δουλειά και τουλάχιστον στον ένα γύρο έκλεψαν την παράσταση.

Στο γκαράζ της ομάδας ωστόσο ήταν περισσότερο συγκρατημένοι, αφού ξέρουν ότι παρ’ όλα αυτά ο αγώνας αύριο θα είναι δύσκολος.

Τη δεύτερη θέση με διαφορά 0.366 από τον Bagnaia πήρε ο Jack Miller, για να χαρίσει στην Ducati το πρώτο της φετινό 1-2 σε κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Αυστραλός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον εξαιρετικό χρόνο του ομόσταυλού του, με τους δυο τους να κρατούν πίσω τους τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Fabio Quartararo.

Ο Γάλλος έφτασε σε μια «δύσκολη» πίστα όπως την είχε χαρακτηρίσει πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο, αλλά για μια ακόμη φορά τα πήγε περίφημα.

Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει μία ακόμα pole position, ωστόσο πέτυχε το στόχο του που ήταν να βρεθεί σε μία από τις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης.

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Marc Marquez, που έμεινε τέσσερα δέκατα μακριά από την pole position και τον Bagnaia, ενώ μαζί του θα είναι ο Jorge Martin και ο Aleix Espargaro.

Από την τρίτη σειρά θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Joan Mir που ίσως ήθελε κάτι καλύτερο στο τέλος, αλλά δεν θα πρέπει να είναι απογοητευμένος, ειδικά αφού ξέρει ότι ο ομόσταυλός του, ο Alex Rins (και περσινός νικητής του αγώνα στην Aragon 1) θα ξεκινήσει από την 20η θέση.

Ο Pol Espargaro ήταν μόλις η δεύτερη Honda στις τρεις πρώτες σειρές της εκκίνησης, αφού τελικά ο Taka Nakagami και ο Alex Marquez ήταν μέτριοι στις ΚΑΤ και πήραν την 11η και 14η θέση αντίστοιχα.

Ο καταπληκτικός Enea Bastianini πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας, αφού για πρώτη φορά (και μάλιστα απευθείας) πέρασε στο δεύτερο σκέλος τους.

Ο rookie είχε τον ένατο χρόνο, κρατώντας πίσω του για 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Johann Zarco. Όλες οι Ducati, πλην του Luca Marini, ήταν μέσα στη δεκάδα!

MotoGP-QP-Aragon-Bagnaia-ebn1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 16:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon