.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 12:39

MotoGP Aragon ΕΔ3 – 1ος ο Quartararo λίγο πριν τις κατατακτήριες

Την πρώτη θέση πήρε ο Fabio Quartararo στα τρίτα ελεύθερα, όπου οι δέκα πρώτοι είχαν μεταξύ τους διαφορά λίγο πάνω από τρία δέκατα του δευτερολέπτου!

Ο Fabio Quartararo ήταν ο ταχύτερος οδηγός της μεγάλης κατηγορίας στις ΕΔ3 που άνοιξαν την αυλαία της δεύτερης ημέρας στην Aragon.

Ένα session γεμάτο ανταγωνισμό, ειδικά στα τελευταία λεπτά όταν και η πρώτη θέση άλλαζε χέρια για να καταλήξει τελικά σ’ αυτά του Γάλλου.

Ο Pecco Bagnaia ήταν από αυτούς που κατάφεραν να κρατήσουν για λίγο την πρώτη θέση, για να έρθει μετά με έναν γρήγορο γύρο και να του την πάρει για 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου ο Joan Mir!

Ούτε όμως ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έμεινε εκεί για πολύ, καθώς ήρθε πρώτα ο Aleix Espargaro και μετά ο Fabio Quartararo να περάσουν μπροστά από τον Ισπανό της Suzuki.

Πάντως ο Mir μόνο απογοητευμένος δεν θα είναι με το χρόνο του, μιας και σε έναν τομέα που υστερεί – στις κατατακτήριες – έδειξε και πάλι πολύ ανταγωνιστικός.

Ειδικά σε μια πίστα που όλοι την ξέρουν τόσο καλά, ώστε οι 4 πρώτοι είχαν διαφορά 58 χιλιοστών του δευτερολέπτου, οι έξι πρώτοι ήταν κάτω από δύο δέκατα μεταξύ τους και η δεκάδα κρίθηκε στα 0.350’’!

Πίσω από την Yamaha του Quartararo, την Aprilia του Espargaro και την Suzuki του Mir, ακολουθούν τρεις Ducati.

Πρώτος είναι ο Pecco Bagnaia, με τον Miller να ακολουθεί 75 χιλιοστά πιο πίσω και τον Jorge Martin άλλα 61.

Η Honda συνεχίζει να έχει μοτοσυκλέτες της στη δεκάδα, με τον Pol Espargaro να είναι 7ος τον Marc Marquez στην 8η θέση και τον Takaaki Nakagami στην 9η.

Ο Marquez πίεσε στα τελευταία λεπτά κι ενώ κυμάτιζε η καρώ σημαία είχε μια πτώση κι έτσι δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του.

Την έκπληξη σήμερα έκανε ο Enea Bastianini ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είχε προσπαθήσει να περάσει απευθείας στις ΚΑΤ2 χωρίς να το πετύχει, αλλά τα κατάφερε σήμερα.

Πέρα από τον υψηλό ανταγωνισμό, ο rookie Bastianini πρέπει να θυμίσουμε ότι έχει και μια μοτοσυκλέτα δύο ετών στη διάθεσή του, πράγμα που κάνει την 10η θέση ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Ο χρόνος του Bestia άφησε πολλούς από τους αντιπάλους του απογοητευμένους, όπως τον Zarco, τον Oliveira, τον Rins και τον Cal Crutchlow που έκανε την έκπληξη χτες με την 3η του θέση.

MotoGP-FP3-Aragon-2021-wer1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 12:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon