.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 14:58

Η συγγνώμη του «αυτοκαταστροφικού» Vinales – Πόσο αλλάζει τα δεδομένα;

Λίγες ημέρες μετά τη «βόμβα» του αποκλεισμού του από το GP της Αυστρίας, ο Maverick Vinales απολογείται και ζητάει τη συγχώρεση της Yamaha.

Με δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ο Maverick Vinales παραδέχεται και δίνει βάση στις «κατηγορίες» της Yamaha για ανεύθυνη και επικίνδυνη οδήγηση του ίδιου στο Grand Prix της Styria.

Την περασμένη Πέμπτη ήρθε η «βόμβα»  από τους μπλε, ότι ο Vinales αποκλείεται από τον 11ο Γύρο της σεζόν, επειδή «…ανεξήγητα χειρίστηκε με παράδοξο τρόπο τη μοτοσυκλέτα του».

Έμμεσα κατηγορούσε τον Ισπανό πιλότο ότι εσκεμμένα θέλησε να σαμποτάρει τη μοτοσυκλέτα του στο Red Bull Ring την περασμένη Κυριακή.

Ο Vinales είναι στην πίστα της Αυστρίας αυτό το Σ/Κ και χτες μίλησε για λίγο στα ΜΜΕ, ζητώντας συγγνώμη από την Yamaha για τις ενέργειές του.

vinales_siggnomi_ert2.jpg

«Είναι λυπηρή η όλη κατάσταση για μένα… θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Yamaha. Όλα οφείλονταν στην απογοήτευσή μου και στα νεύρα μου. Οδήγησα τη μοτοσυκλέτα διαφορετικά στον τελευταίο γύρο. Όπως και να ‘χει δεν ήθελα να προκαλέσω ζημιά σε κανέναν, ούτε σε εμένα ούτε σε άλλους».

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι το γεγονός πως είναι «στον πάγκο» αυτό το Σ/Κ δεν είναι κάτι που μπορεί να το χωνέψει εύκολα.

«Είναι δύσκολο και είμαι λυπημένος. Έχω τη ψυχή ενός πολεμιστή και θέλω να είμαι στην πίστα για να παλεύω σε κάθε γύρο. Είναι όμως μια απόφαση της Yamaha και τη σέβομαι. Είμαι ακόμα οδηγός τους».

Με τα λόγια του αυτά, ο Maverick Vinales θέτει τον εαυτό του ξεκάθαρα στα «χέρια» της Yamaha και περιμένει την απόφαση του εργοστασίου για το (σύντομο) μέλλον του.

Αν και η συγγνώμη του είναι ειλικρινής, η αίσθηση στο paddock είναι ότι ο Ισπανός θα πρέπει να θεωρείται ήδη παρελθόν από την ομάδα. Πολύ νωρίτερα απ’ ότι το περιμέναμε.

vinales_siggnomi_ert3.jpg

Πάντως επισήμως, μέχρι την ώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάτι νεότερο πέραν του αποκλεισμού του Ισπανού για έναν και μόνο αγώνα.

Εξελίξεις περιμένουμε από Δευτέρα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναφορικά με την απόφαση της Yamaha για τον οδηγό της, ο οποίος θυμίζουμε κανονικά έχει συμβόλαιο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και φήμες στο paddock ότι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο σκούτερ που έχει ο Vinales για να μετακινείται μέσα στο paddock!

Επιστρέφοντας στη «συγγνώμη» του Maverick Vinales, πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός αναγκάζεται να απολογηθεί μετά από ενέργειές του.

Δεν είναι και η πρώτη φορά που βάζει σε κίνδυνο και την ίδια του την καριέρα, μιας και τα γεγονότα αυτά δεν ισχυροποιούν τη θέση του στις συνομιλίες που έχει με την Aprilia για να είναι στο grid και το 2022.

Την προηγούμενη φορά που ο Vinales βρέθηκε σε τόσο δύσκολη θέση, ήταν πριν από 9 χρόνια, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Moto3.

vinales_siggnomi_ert4.jpg

Ο Ισπανός έκανε το ντεμπούτο του στα GP το 2011, την τελευταία χρονιά των 125cc στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα κι έναν πασίγνωστο χορηγό στο πρόσωπο της… Paris Hilton!

Αν και στην αρχή οι περισσότεροι έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς τον νεαρό Ισπανό λόγω της χορηγού του, εν τούτοις σύντομα ο ίδιος έδειξε τα πολύ καλά οδηγικά του στοιχεία στις πίστες.

Κατάφερε να κερδίσει μόλις τον τέταρτο αγώνα που έδωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στη συνέχεια πρόσθεσε άλλες τρεις νίκες, για να τερματίσει τρίτος στη βαθμολογία, πίσω από τον Johann Zarco και τον πρωταθλητή Nicolas Terol.

Την επόμενη σεζόν, το 2012, την πρώτη της Moto3, ο Vinales ήταν από τα φαβορί για τον τίτλο και το έδειξε ξεκινώντας με νίκη στο Qatar.

Κέρδισε τρεις ακόμα συνεχόμενους αγώνες σε Βαρκελώνη, Αγγλία και Ολλανδία, ενώ ξεκίνησε το δεύτερο μισό της σεζόν με νίκη στην Ιταλία.

vinales_siggnomi_ert5.jpg

Μέχρι και το Grand Prix στην Μαλαισία, ο Maverick ήταν στη μάχη για το πρωτάθλημα με τον αείμνηστο Luis Salom και τον Sandro Cortese.

Όμως στη Μαλαισία έσκασε η είδηση-βόμβα ότι ο Vinales, τσαντισμένος με την ομάδα του για κάποια παραβίαση στο συμβόλαιό του, μάζεψε τα πράγματά του κι επέστρεψε στην πατρίδα του!!

Το έκανε παρά το ότι ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα, αν και η διαφορά του από τον Cortese ήταν μεγάλη (56β.) και έμεναν τρεις αγώνες για το τέλος.

Με παρέμβαση πολλών (και του ίδιου του Carmelo Ezpeleta) ο Maverick Vinales επέστρεψε για να τελειώσει το πρωτάθλημα με την τότε ομάδα του, την Blusens, αφού πρώτα – όπως και τώρα – ζήτησε συγγνώμη.

Στη συνέχεια η ομάδα του τον αποδέσμευσε για το 2013 (είχαν υπογράψει συμβόλαιο) και ο Ισπανός πήγε στην Team Calvo με την οποία πήρε και τον τίτλο το 2013.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 14:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon