.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 16:24

Ο Quartararo «δεν μπορούσε κάτι καλύτερο» από την 3η θέση στο GP της Styria

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του MotoGP, Fabio Quartararo, παραδέχεται ότι η τρίτη θέση στο χτεσινό αγώνα ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει από τον αγώνα.

Οι μεγάλες ευθείες και τα σημεία με τις δυνατές επιταχύνσεις, κάνουν την πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας ίσως την πιο δύσκολη για την Yamaha στο καλεντάρι του MotoGP.

Αυτό φάνηκε πέρυσι, όταν εκεί ο Fabio Quartararo έκανε δύο από τους χειρότερους αγώνες της χρονιάς.

Το περασμένο Σ/Κ όμως, ο Γάλλος ήταν πολύ δυνατός στην Αυστρία. Παραλίγο να πάρει την pole το Σάββατο (του ακυρώθηκε ο γρήγορος γύρος του επειδή βγήκε εκτός ορίων πίστας) και ξεκινώντας τρίτος στο grid, τερμάτισε σ’ αυτή τη θέση στο τέλος.

Στο πρώτο μισό του αγώνα έδινε μάχες με την Ducati του Jack Miller, ενώ προς το τέλος ίσως να είχε προβλήματα. Όμως η πτώση του Αυστραλού έδωσε στον Quartararo μια άνετη τρίτη θέση.

Και με το αποτέλεσμα αυτό, ο νεαρός Γάλλος κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία στους 40 πλέον βαθμούς.

«Δεν ήταν εύκολο… ούτε όταν ήμουν πίσω από τον Jack, αλλά ούτε και στην τρίτη στροφή που όλο το Σ/Κ δυσκολευόμουν πολύ».

«Όμως στον αγώνα ήμουν δυνατός εκεί! Έδωσα και ωραία μάχη με τον Jack. Χάσαμε λίγο επαφή με τους άλλους μπροστά, αλλά σήμερα δεν μπορούσα κάτι καλύτερο».

fabio_styria_2021_race_dfg2.jpg

«Δεν μπορούσα να μείνω κοντά στον Joan ή στον Jorge. Γι’ αυτό και είμαι ικανοποιημένος με την 3η θέση. Νομίζω κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Το Σ/Κ που μας έρχεται το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στην ίδια ακριβώς πίστα και ο Fabio Quartararo ξέρει ακριβώς τι πρέπει να διορθωθεί για να τα πάει ακόμα καλύτερα.

«Η πρόσφυση… ήμουν πίσω από τον Jorge στον πρώτο αγώνα και στην τελευταία στροφή είχα πολύ μεγάλη ταχύτητα μέσα στη στροφή».

«Τον έβλεπα κι έλεγα ότι μάλλον φυλάει λάστιχο, αλλά μόλις σήκωσε τη μοτοσυκλέτα έκανε διαφορά. Αυτό πρέπει να διαχειριστούμε, αν και ξέρω ότι δεν γίνεται να φτάσουμε τη δυναμική της Ducati εδώ».

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κι άλλο την πρόσφυση. Στα ελεύθερα κτλ ο ρυθμός είναι πολύ καλός, αλλά μέσα στον αγώνα δεν έχω την ίδια αίσθηση με το πίσω λάστιχο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 16:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon