.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 14:59

Το πρώτο βάθρο επί Ισπανικού εδάφους έγινε πραγματικότητα για τον Έλληνα οδηγό ΣΠΥΡΟ ΜΑΡΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ

<<ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ>>

 

Ο Έλληνας οδηγός από το όμορφο νησί της Κω ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ συμμετείχε αυτό το Σαββατοκύριακο 30/7-01/08 στο Ισπανικό πρωτάθλημα CIV/CAV στην κατηγορία SSP300 στην καταπληκτική πίστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος CIRCUITO DE JEREZ.

Για τον Έλληνα οδηγό ήταν η πρώτη του επαφή με τη συγκεκριμένη πίστα της Ισπανίας καθώς και η πρώτη φορά που οδηγεί μια μοτοσυκλέτα SSP300 και έπρεπε σε πολύ σύντομο χρόνο να καταφέρει να μάθει τόσο την πίστα όσο και την νέα μοτοσυκλέτα που οδηγούσε για πρώτη φορά.

Ανάμεσα σε 24 συμμετοχές κατάφερε να βρίσκεται 12ος στην σχάρα της εκκίνησης μετά τα χρονομετρημένα καθώς σε κάθε σεσσιον που οδηγούσε κατέβαζε συνεχώς τον χρόνο του.

fourquez_podium3.jpg

Στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να πάρει την 3η θέση με ένα καταπληκτικό γυρολόγιο και με απίστευτα γρήγορους χρόνου ςανεβάζοντας την Ελλάδα στο 3ο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά φέτος επί ισπανικού εδάφους.

Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης μας είπε μετά τους αγώνες του:

Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμένα καθώς βρέθηκα στην καταπληκτική πίστα της JEREZ στην Ισπανία για πρώτη φορά και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα SSP300 που δεν έχω οδηγήσει ποτέ ξανά και έπρεπε να μπορέσω να ανταπεξέλθω πολύ γρήγορα σε όλα καθώς και στην αφόρητη ζέστη των 42 βαθμών κελσίου.

Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και καταφέραμε να ανέβουμε στο 3ο σκαλί του βάθρου την Ελληνική συμμετοχή μας μαζί με την ομάδα μου DNA-FIFTY MOTORSPORT.

fourquez_podium2.jpg

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου DNA-FIFT YMOTRSPORT καθώς η χαρά μου είναι απερίγραπτημετά το πρώτο μου βάθρο και όλους μου τους χορηγούς που μου δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχω στα καλύτερα πρωταθλήματα παγκοσμίως καθώς και όλους εσάς που βρίσκεστε στο πλάι μου με την θετική σας σκέψη.

 Την ελληνική αυτή προσπάθεια στηρίζουν ως χορηγοί:

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΒΗΜΑΤΗΣΚΩ-KOSNEWS24-KOSTODAY-AEGEANEWS-BIKERSPIRIT-MGP.GR-BIKEIT-MOTOTRITI-SLIDE.GR-2WO.GR-TOTALRACING-MOTORSITE-MOTO@BIKETV-MOTOMAG-RADIOCITY93-RADIOPROTO-RADIOEKFRASI-KOSTV.

fourquez_podium4.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 15:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon