.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 12:56

Jack Miller - "Αυτό το πιτσιρίκι είναι τεράστιο ταλέντο"

Εντυπωσιασμένος ήταν ο Jack Miller με αυτά που είδε όταν προπονήθηκε με τον Pedro Acosta, τον φοβερό rookie και πρωτοπόρο της βαθμολογίας στην Moto3. «Αυτό το πιτσιρίκι είναι τεράστιο ταλέντο», έλεγε μετά ο Αυστραλός!

Απ’ όταν έκανε το εκπληκτικό του ντεμπούτο στο Κατάρ, ο Pedro Acosta έχει αναγκάσει πολλούς να αναφερθούν με άκρως κολακευτικά λόγια για το ταλέντο του. Ο τελευταίος που μίλησε για τον 17χρονο Ισπανό ήταν ο Jack Miller, αφότου πέρασε μια ημέρα μαζί με τον Acosta στη Βαρκελώνη, προπονούμενοι μαζί.

Ο Pedro Acosta έχει πάρει τέσσερεις νίκες στους εννέα πρώτους αγώνες – ένα ρεκόρ για νεοφερμένο στην κατηγορία – κι έχει καταφέρει να χτίσει μια διαφορά 48β (!) από τον δεύτερο στη βαθμολογία της Moto3. Με την υποστήριξη της ΚΤΜ και μιας εξαιρετικής ομάδας, όπως είναι αυτή του Aki Ajo, ο Acosta μαγεύει με τις εμφανίσεις του στις πίστες του παγκοσμίου.

Μάλιστα έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται «φωνές» που θέλουν τον νεαρό Ισπανό να κάνει το άλμα από την Moto3 στο MotoGP τα επόμενα χρόνια, όπως έκανε ο Jack Miller το 2015 που παραμένει και ο μόνος που έχει κάνει κάτι τέτοιο στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP.

Και το άλμα αυτό του Miller δεν του βγήκε σε κακό, παρά το ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2021 για να θεωρηθεί ο Αυστραλός ως πραγματική απειλή για τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Ο ίδιος ο Miller περιγράφει τι έγινε στη Βαρκελώνη.

pedro_acosta_2021_1543.jpg

«Ήμουν εκεί για προπόνηση και ήρθε να μας πει αν μπορούσε να προπονηθεί μαζί μας. Ήμουν χαρούμενος που θα ήταν εκεί κι αυτός ήταν σούπερ ενθουσιασμένος. Μ’ αρέσει όταν αυτά τα παιδιά έρχονται και δεν συμπεριφέρονται σαν σούπερ σταρ. Έρχονται απλά σαν κανονικοί άνθρωποι».

«Είμαστε εδώ για να οδηγούμε μοτοσυκλέτες και παρά το ότι αυτή είναι η δουλειά μας, πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να το διασκεδάζεις κιόλας. Κι αυτός ήρθε και το διασκέδασε. Πρέπει να πω όμως ότι το πιτσιρίκι αυτό είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Προσπάθησα να τον κατευθύνω λίγο, λέγοντάς του να κάνει ό,τι κάνει μέχρι τώρα και του βγαίνει».

«Του είπα να μην αφήσει κανέναν να τον αλλάξει. Κάνε αυτό που δουλεύει για σένα. Είναι ένα έξυπνο παιδί. Το συζητήσαμε με τον Aki και είμαι χαρούμενος που θα έρχεται να προπονείται μαζί μας. Το σημαντικό είναι ότι όπως είπα δεν λειτουργεί σαν σούπερ σταρ, δεν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από όλους τους άλλους».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 12:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon