.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 11:38

MotoGP Assen - Το βάθρο για τον Marquez χάθηκε την Παρασκευή!

Το αφεντικό της Repsol Honda, ο Alberto Puig, πιστεύει ότι ο Marc Marquez θα μπορούσε να πάρει το βάθρο στο Ολλανδικό Grand Prix, όμως η πτώση του στις ΕΔ2 την Παρασκευή περιέπλεξε τα πράγματα.

O Marc Marquez είχε μια πολύ σφοδρή πτώση στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο Assen της Ολλανδίας.

Για την πτώση έφταιξαν τα ηλεκτρονικά της Honda, ενώ ο ίδιος ο Marc Marquez παραδέχτηκε ότι λόγω της πτώσης αυτής, έχασε την εμπιστοσύνη του στη μοτοσυκλέτα.

Η Honda αντέδρασε γρήγορα και διόρθωσε τα προβλήματα, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει σύμφωνα με τον διευθυντή του HRC, τον Alberto Puig.

«Το Assen δεν ήταν ποτέ μια εύκολη πίστα για εμάς», σχολίασε. «Ξέραμε ότι δεν θα είχαμε εύκολο έργο ακόμα και πριν έρθουμε εδώ».

«Την Παρασκευή όμως, η πτώση του Marc στα ελεύθερα περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα για εμάς. Χωρίς αυτήν, πιστεύω ότι θα πάλευε για το βάθρο καθώς δεν θα είχε χάσει την εμπιστοσύνη του».

Αλλά και το Σάββατο δεν ήταν εύκολο για τον Ισπανό, ο οποίος επηρεασμένος από την προηγούμενη ημέρα δεν μπήκε στους 10 καλύτερους πιλότους των ελεύθερων.

marc_assen_1234.jpg

Έτσι αναγκάστηκε να περάσει από το πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων, όπου και δεν απέφυγε μία ακόμη πτώση η οποία τελικά τον άφησε στην 20η θέση του grid.

Ωστόσο τα πήγε περίφημα με το ξεκίνημα του αγώνα, αφού ήδη στον πρώτο γύρο ανέβηκε από την 20η στην 12η θέση.

Ο ίδιος έλεγε μετά τον αγώνα ότι ένοιωθε πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενε, παρά το ότι ζορίστηκε ο δεξιός του ώμος.

«Ο Marc ήταν καταπληκτικός στην αρχή και κέρδισε σχεδόν 10 θέσεις σε ένα γύρο. Αυτός ήταν ο Marc που ξέρουμε».

«Απέδειξε τις δυνατότητές του και πραγματικά ανυπομονούμε να τον δούμε και πάλι στην Αυστρία μετά το διάλειμμα, καθώς θα έχει αναρρώσει ακόμα περισσότερο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 11:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon