.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 12:24

MotoGP Assen ΕΔ1 – Με «αντιγραφή» στις πρώτες θέσεις Vinales-Espargaro!

Πιθανότατα χρησιμοποιώντας το στήσιμο των ομόσταυλών τους, τόσο ο Maverick Vinales (1ος) όσο και ο Pol Espargaro, πήραν την πρώτη θέση στα πρώτα ελεύθερα της Παρασκευής στο Assen της Ολλανδίας.

Μερικές ώρες μετά το χειρότερό του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, ο Maverick Vinales κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στις ΕΔ1 του Assen.

Ο Ισπανός έχει πει μερικά βαριά λόγια για την ομάδα του, όπως ότι δεν τον σέβεται ή ότι δεν μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματά του.

Λίγο πριν το Assen, έλεγε ότι θα αντιγράψει το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του Fabio Quartararo για να δει αν θα πετύχει κάτι. Και πέτυχε να πάρει την πρώτη θέση!

Σε παρόμοια θέση είναι και ο επίσης απογοητευμένος Pol Espargaro. Κι αυτός έλεγε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του Marc Marquez και απ’ ότι φαίνεται αυτό του έδωσε μια ώθηση.

Ο Vinales και ο Pol Espargaro είχαν μεταξύ τους διαφορά στο ένα δέκατο, την ώρα που ο τρίτος Alex Rins ήταν πάνω από τέσσερα δέκατα πίσω από την Yamaha.

Ο πιλότος της Suzuki ξεκίνησε δυνατά τον τελευταίο αγώνα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, λίγες ημέρες αφότου έβαλε στοπ στο αρνητικό σερί πτώσεων που είχε.

Πίσω από τους τρεις Ισπανούς είναι ο Γάλλος Fabio Quartararo (4ος) και ο συμπατριώτης του Johann Zarco, ο οποίος όμως είναι και 8 δέκατα πιο αργός από την κορυφή.

Γενικά οι διαφορές των οδηγών της μεγάλης κατηγορίας είναι πολύ πιο μεγάλες απ’ ότι είχαμε συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα, σε μια πίστα που φέτος έχει καινούργια άσφαλτο.

Πάντως όλοι οι κατασκευαστές τα πήγαν καλά το πρωί, μιας και όλοι τους (και οι 6) είναι στις πρώτες εφτά θέσεις, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η Aprilia είχε και τις δυο μοτοσυκλέτες της στη δεκάδα!

Η καλύτερη Ducati ήταν του Zarco, η καλύτερη KTM του Danilo Petrucci (6ος) και η καλύτερη Aprilia ήταν του Aleix Espargaro στην 7η θέση.

Μπορεί η Ducati να είχε μοτοσυκλέτα στη δεκάδα, ωστόσο η εικόνα των κόκκινων μοτοσυκλετών δεν ήταν καλή, αφού η επόμενη Desmosedici ήταν του Jack Miller στην 11η θέση.

Assen_FP1_results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 12:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon