.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 09:22

MotoGP - Νέα ποινή 3 δευτερολέπτων για τον Quartararo!

Το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στο χτεσινό αγώνα της μεγάλης κατηγορίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Fabio Quartararo, δέχτηκε νέα ποινή τριών δευτερολέπτων.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα στο Montmelo της Βαρκελώνης, ο Quartararo είχε ένα πρόβλημα με την αγωνιστική του φόρμα, η οποία άνοιξε! Ο Γάλλος στη συνέχεια αναγκάστηκε να πετάξει και το εσωτερικό προστατευτικό στήθους και συνέχισε τον αγώνα με ανοιχτή φόρμα!

Με αυτόν τον τρόπο πήρε καρώ σημαία, χωρίς όμως οι κριτές να τον τιμωρήσουν γι’ αυτό παρά το ότι ο κανονισμός είναι σαφής: «Ο εξοπλισμός ασφαλείας πρέπει να φοριέται σωστά καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του πιλότου στην πίστα».

Μόνο αφού πέρασαν αρκετές ώρες μετά τον αγώνα, οι κριτές αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Γάλλο οδηγό της Yamaha με νέα ποινή (είχε ήδη δεχτεί ποινή 3’’ επειδή έκοψε την πίστα στις στροφές 1-2 λίγο πριν το τέλος) τριών δευτερολέπτων.

Το αποτέλεσμα είναι να χάσει στα χαρτιά την 4η θέση και να πάρει την 6η, με τον Joan Mir να ανεβαίνει στην 4η και τον Maverick Vinales στην 5η θέση του Κυριακάτικου αγώνα.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 10:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon