.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 10:17

Nicky Hayden – Εισάγεται στο Motorsports Hall of Fame of America

Η ύψιστη τιμή για αγωνιζόμενο μοτοσυκλετιστή των ΗΠΑ απονέμεται στον αείμνηστο πρωταθλητή MotoGP.

Σε εκδήλωση που έγινε στη Daytona International Speedway το Motorsports Hall of Fame of America (MSHFA) ανακοίνωσε τα οκτώ ονόματα που θα αποτελέσουν την 33η κλάση στη λίστα των κορυφαίων Αμερικανών της Αγωνιστικής Μοτοσυκλέτας.

Η Τάξη του 2021 μετρά προσωπικότητες από τον χώρο των αυτοκινήτων, δημοσιογράφους και παράγοντες των οποίων οι καριέρες άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στα αγωνιστικά δρώμενα της χώρας. Μεταξύ αυτών για πρώτη φορά βρίσκονται τρεις γυναίκες, ενώ ο μόνος εκπρόσωπος της Μοτοσυκλέτας είναι ο Nicky Hayden.

Γνωστός ευρύτερα και ως “The Kentucky Kid”, ο Hayden προκάλεσε για πρώτη φορά ντόρο γύρω από το όνομά του το 1997 όταν, ως αγωνιζόμενος στο Flat Track, κατέκτησε το ΑMA Horizon Award για ανερχόμενους αναβάτες.

Δύο χρόνια αργότερα θα χριζόταν Αναβάτης της Χρονιάς 1999 με την κατάκτηση του τίτλου AMA Supersport και η ανοδική του πορεία θα έφτανε σε μια ακόμη κορυφή το 2002, αυτή του AMA Superbike, σε μια χρονιά που ο Hayden κέρδισε και τον περίφημο αγώνα Daytona 200.

Ακολούθησε η μετάβασή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, το οποίο κατέκτησε το 2006 με τη Honda, διακόπτοντας το απίστευτο σερί τίτλων που ως τότε έτρεχε ο Valentino Rossi. Στη συνέχεια πέρασε και από την εργοστασιακή Ducati, πριν μεταπηδήσει στο WorldSBK με τη Honda.

Ο Nicky Hayden είναι ο τελευταίος Αμερικανός που έχει κατακτήσει ως σήμερα το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας του κόσμου, MotoGP.

Στις 17 Μαΐου 2017 ο 35χρονος Nicky χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενόσω έκανε προπόνηση με ποδήλατο σε δημόσιο δρόμο στην περιοχή του Rimini στην Ιταλία και πέντε μέρες αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο Maurizio Bufalini στην Cesena της Ιταλίας, καθώς μεταφέρθηκε στην τελευταία του κατοικία στη γενέτειρά του, την πόλη Owensboro στο Kentucky των ΗΠΑ.

Πηγή: Motorsports Hall of Fame of America

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon