.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 11:07

WorldSBK 2021 – Αλλαγή στο πρόγραμμα με μια νέα πίστα

Ντόμινο αλλαγών προκαλεί η προσωρινή αναβολή του αγώνα στο Estoril, καθώς αλλάζει ο εναρκτήριος αγώνας και προστίθεται μια καινούργια Ισπανική πίστα.

Αρχικά το πρόγραμμα των 12 αγώνων προέβλεπε έναρξη του 2021 MOTUL FIM Superbike World Championship στην Πορτογαλία και την πίστα του Estoril στις αρχές Μαΐου (7-9/5), ωστόσο αυτός ο αγώνας αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, έτσι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 21 Μαΐου από τη MotorLand Aragon.

Στη θέση του Πορτογαλικού γύρου έρχεται να προστεθεί ένας αγώνας στις 20-22 Αυγούστου, ο πέμπτος στο πρωτάθλημα, στην πίστα Circuito de Navarra. Πρόκειται για μια εγκατάσταση στην πόλη Los Arcos του Ισπανικού βορρά, μεταξύ του Bilbao και της Zaragoza, η οποία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά μοτοσυκλετιστικό αγώνα παγκοσμίου επιπέδου από το 2010 που πρωτοάνοιξε.

worldsbk 2021 calendar master 2000x1125v5 full

Το καλεντάρι του 2021 έχει έτσι κι αλλιώς αγώνες με ερωτηματικά, κυρίως όσον αφορά τα τρία ταξίδια εκτός Ευρώπης (Αργεντική, Αυστραλία, Ινδονησία) όπου η ανάγκη αερομεταφοράς συνοδεύεται πάντα από το ρίσκο εκτάκτων μέτρων λόγω covid που μπορούν να ανατρέψουν το σκηνικό.

Η τοποθέτησή τους στο τέλος του πρωταθλήματος απεικονίζει τις ελπίδες των διοργανωτών – και πρακτικά όλων μας – να έχει προχωρήσει επαρκώς ο εμβολιασμός ως το ερχόμενο Φθινόπωρο ώστε τα μακρινά ταξίδια να μην προσομοιάζουν σε ρίσκο με την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Όσον αφορά στο Estoril, οι διοργανωτές δηλώνουν πως ελπίζουν να βρεθεί μια νέα ημερομηνία για τον δεύτερο Πορτογαλικό αγώνα (μετά το Algarve) ώστε να προστεθεί ως 13ος στο πρόγραμμα του 2021.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon