.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 10:54

Suzuki MotoGP – Ξαφνικό διαζύγιο με Davide Brivio!

Μόλις πάτησε κορυφή με τη Suzuki, ο Ιταλός μάνατζερ ανακοίνωσε ότι φεύγει για να αναλάβει μια νέα πρόκληση.

Μετακομίζοντας από τη Yamaha πριν από οκτώ χρόνια, ο Davide Brivio οργάνωσε μαεστρικά την επιστροφή της Suzuki στο MotoGP και έχτισε βήμα-βήμα μια ομάδα που δίχως απύθμενο προϋπολογισμό, χωρίς καν δορυφορική ομάδα και με δύο νεαρούς αναβάτες που δύσκολα θα προσμετρούσε κανείς ως φαβορί για τίτλο πριν αρχίσει η περίεργη σεζόν του 2020 κατάφερε να τερματίσει με τον Joan Mir πρώτο στην κατάταξη, τον Alex Rins τρίτο και τον τίτλο Ομάδων για την Team Suzuki Ecstar.

Μετά από μια τέτοια απίστευτη χρονιά, η οποία μάλιστα συνέπεσε με την επέτειο 100 χρόνων της Suzuki, το τελευταίο που θα περίμενε κανείς ήταν η αποχώρηση του αρχιτέκτονα της επιτυχίας.

Κι όμως, το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών είναι γεγονός – φιλικό μεν, οριστικό δε.

Όπως εξήγησε ο Brivio, δέχτηκε μια πρόταση που, αν και δεν αποκαλύπτει τι αφορά, αποφάσισε να την αποδεχτεί:

“Μια νέα επαγγελματική πρόκληση και ευκαιρία μου ήρθε ξαφνικά και στο τέλος αποφάσισα να τη δεχτώ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Το πιο σκληρό για μένα είναι να αφήσω αυτήν την υπέροχη ομάδα ανθρώπων με τους οποίους ξεκινήσαμε το σχέδιο επιστροφής της Suzuki στο Πρωτάθλημα. Και μου είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετήσω όλους τους ανθρώπους που ήρθαν στην πορεία προς τη δημιουργία αυτής της σπουδαίας Ομάδας. Από αυτήν την οπτική αισθάνομαι πολύ λυπημένος, μα ταυτόχρονα έχω και μεγάλο κίνητρο για τη νέα πρόκληση – η οποία έπαιξε κομβικό ρόλο στην απόφασή μου να μην ανανεώσω το συμβόλαιό μου και να εμπλακώ σε μια εντελώς νέα εμπειρία.

“Η κατάκτηση του τίτλου MotoGP είναι ένα επίτευγμα που θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας της Suzuki και θα κρατά πάντοτε μια ξεχωριστή θέση στις εμπειρίες της ζωής μου. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς κάθε ένα μέλος της ομάδας MotoGP στην Ιαπωνία και στην πίστα, όλο το δίκτυο της Suzuki και φυσικά τους αναβάτες που αγωνίστηκαν με την Ομάδα σε όλο αυτό το διάστημα, ειδικότερα τους Joan και Alex που έκαναν μοναδική τη σεζόν 2020.

“Η ανάδειξη του Joan σε Παγκόσμιο Πρωταθλητή ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε για μένα και όλους όσους δούλεψαν σκληρά και με συνόδευσαν σε αυτήν την υπέροχη πορεία. Εύχομαι τα καλύτερα στην Team Suzuki MotoGP, ελπίζω τα αποτελέσματά της να είναι ολοένα και καλύτερα στο μέλλον και δηλώνω πως θα είμαι οπαδός της για πάντα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Suzuki!”

Ο Shinichi Sahara, Project Leader της Team Suzuki Ecstar δήλωσε σχετικά:

“Ειλικρινά η είδηση της αποχώρησης του Davide ήταν ένα σοκ για μας. Νιώθω σαν κάποιος να πήρε ένα κομμάτι του εαυτού μου, γιατί πάντοτε συζητούσα μαζί του πως να εξελίξουμε την ομάδα και τις μοτοσυκλέτες και δουλέψαμε μαζί για για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 2020 καταφέραμε φανταστικά αποτελέσματα παρά τις δύσκολες και ασυνήθιστες συνθήκες που έφερε ο Covid-19. Το δε 2021 θα είναι μια ακόμη πιο σημαντική χρονιά για μας γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε την ορμή μας. Τώρα πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να καλύψουμε την απώλεια του Davide. Ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις είχαμε τον ίδιο τρόπο σκέψης, οπότε δεν θα μας είναι δύσκολο να διατηρηθούμε στην επιθυμητή κατεύθυνση. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές του δραστηριότητες.”

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο Brivio προορίζεται για να διευθύνει το νέο project της Renault, την ομάδα Alpine F1 με την οποία αναμένεται να κάνει την επιστροφή του στη Formula 1 ο Ισπανός πρωταθλητής Fernando Alonso.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 11:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon