.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 17:24

Casey Stoner: "Αυτή η ασθένεια με καταστρέφει"

Η ασθένεια που ταλαιπωρεί τον Casey Stoner παραμένει και χειροτερεύει.

Παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP το 2007 με τη Ducati και το 2011 με τη Honda, ο Casey Stoner αποχώρησε πολύ νωρίς από τη δράση το 2012, μόλις στα 27 του χρόνια. Αυτό που ήδη είχε γίνει γνωστό από την εποχή που πάλευε για τίτλους ωστόσο, το μυστηριώδες πρόβλημα εξάντλησης που αντιμετώπιζε από τα χρόνια του στη Ducati, πριν καν φορέσει τα χρώματα της Repsol Honda, αποδείχθηκε πως ήταν σοβαρότερο απ’ όσο φανταζόμασταν.

Το αποκάλυψε για πρώτη φορά ο ίδιος ο Αυστραλός τον περασμένο Δεκέμβριο σε μια συνέντευξή του, όπου εξήγησε για πρώτη φορά επισήμως ότι πάσχει από ένα σύνδρομο χρόνιας κόπωσης που, όχι απλώς δεν του επιτρέπει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο, μα έχει κάνει δύσκολη ακόμη και την καθημερινότητά του.

Τώρα, μετά από σχεδόν έναν χρόνο, ο Stoner ζωγράφισε μια ακόμη πιο σκοτεινή εικόνα σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

“Είναι μήνες τώρα που αισθάνομαι το σώμα μου να χειροτερεύει χωρίς κανέναν προφανή λόγο, πήγα να προπονηθώ και γύρισα διαλυμένος,” αποκαλύπτει. “Νόμιζα πως θα βρω έναν τρόπο να θεραπευτώ, πως θα προπονιόμουν σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλον και θα προχωρούσα, μα έκανα λάθος. Η αλήθεια είναι πως αυτή η ασθένεια με καταστρέφει και δεν μπορώ να τη διαχειριστώ.”

stoner 1

Περιγράφει πως ξεκινά τη μέρα του 50% δυνάμεις και στην πορεία εξαντλείται εντελώς, γεγονός που τον έχει κάνει να αναδιοργανώσει τις προτεραιότητές του έτσι ώστε να μπορεί να παίξει με τις δύο κόρες του, άντε ίσως και λίγο γκολφ.

“Τα τελευταία δύο χρόνια έχω καβαλήσει μοτοσυκλέτα μόνο δύο φορές και πήγα για ψάρεμα. Δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που το έκανα.”

Πραγματικά μεγάλο κρίμα για έναν από τους καλύτερους αναβάτες που έχουμε συναντήσει τις τελευταίες δεκαετίες στο MotoGP, μακάρι να βρεθεί η λύση στη χρόνια κατάστασή του.

Το μυαλό του πάντως παραμένει σε εγρήγορση και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρέει ακόμη στο αίμα του. Είναι δεκάδες οι (ωμές ενίοτε) δηλώσεις του που συχνά κάνουν τον γύρο του κόσμου και δείχνουν πως απογοητεύτηκε από το φετινό πρωτάθλημα, το οποίο δεν θεωρεί άξιο να αποκαλείται παγκόσμιο, ενώ κρίνει πως η απουσία Marquez το υποβάθμισε κι άλλο.

Έτσι δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η τελευταία του ατάκα που βγήκε από την ίδια συνέντευξη: “Αν ο Marc Marquez περίμενε υπομονετικά να θεραπευτεί και γυρνούσε στη μέση της σεζόν, θα έπαιρνε το πρωτάθλημα.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 17:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon