.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 13:50

Dakar Rally – Σοβαρός τραυματισμός για τον Ολλανδό Edwin Straver

Η χτεσινή 11η ειδική διαδρομή παραλίγο να αποδειχθεί μοιραία για τον περσινό νικητή της κατηγορίας Originals by Motul.

Σε ηλικία 48 ετών ο Ολλανδός ιδιώτης αναβάτης Edwin Straver έτρεχε το τρίτο του Dakar με μια KTM 450 EXC στην κατηγορία G2.2 Marathon.

Πέρυσι άφησε το στίγμα του στον αγώνα της Νότιας Αμερικής καθώς, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στον αγώνα αυτόν, κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία Originals by Motul, όπου οι αναβάτες τρέχουν χωρίς υποστήριξη μηχανικών και πρέπει να κάνουν όλες τις συντηρήσεις και επισκευές των μοτοσυκλετών τους μόνοι τους.

αρχείο λήψης

Φέτος ο Straver επέστρεψε με μια ολοκαίνουργια ΚΤΜ και δηλώσεις που αντηχούσαν την ηλικία και εμπειρία του. “Φρενάρω για τα πάντα. Αν δε βλέπω, δεν πρόκειται να πηδήξω τον αμμόλοφο. Μπορεί ως τώρα όλα να πηγαίνουν καλά για μένα, αλλά όπως είδαμε δεν ισχύει το ίδιο για όλους. Ωστόσο, αν δε μπορείς να δεχτείς τον κίνδυνο καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου.”

Αυτά τα έλεγε την επομένη του τραγικού θανάτου του Paulo Goncalves, ωστόσο τέσσερεις μέρες αργότερα η τύχη του τον έστειλε σε ένα ανατριχιαστικά παρόμοιο μονοπάτι. Κατά τη διάρκεια της 11ης ειδικής διαδρομής, δηλαδή την προτελευταία μέρα του αγώνα, ο Straver είχε μια πτώση με σχετικά μικρή ταχύτητα, γύρω στα 50 km/h.

Οι διοργανωτές ανταποκρίθηκαν άμεσα και έσπευσαν τον χτυπημένο Ολλανδό. Εκεί αποδείχθηκε πως οι συνέπειες της πτώσης του ήταν πολύ σοβαρότερες από όσο αρχικά φάνηκε.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο τον βρήκαν πρακτικά νεκρό, η καρδιά του είχε σταματήσει – για περίπου 10 λεπτά, ισχυρίζονται κάποια Ολλανδικά ΜΜΕ. Ασχέτως της ακρίβειας αυτού του χρόνου, το γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι πως ο γιατρός που έφτασε στο σημείο τον βρήκε να μην αναπνέει και αυτός τον επανέφερε επί τόπου. Ποιος ξέρει πόση ώρα θα είχε ακόμη πριν χαθεί αυτή η δυνατότητα...

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε σπάσει έναν σπόνδυλο ψηλά στον αυχένα.

Το Dakar 2020 για τον Edwin Straver είχε μόλις τελειώσει και η τρίτη του προσπάθεια θα συνοδεύεται από ένα DNF, εγκατάλειψη. Μέσα στην ατυχία του πάντως, ο Ολλανδός θα έχει να ευχαριστεί την τύχη του που οι πρώτες βοήθειες έφτασαν αρκετά γρήγορα ώστε να τον επαναφέρουν στη ζωή και πλέον ευχόμαστε να αναρρώσει πλήρως και από τον τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 13:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon