.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 15:29

MXGP, Jorge Prado – Έπασε το πόδι του σε προπόνηση και ήδη χειρουργήθηκε

Το παιδί-θαύμα του παγκοσμίου Motocross είχε ένα ατύχημα στην προπόνηση με αποτέλεσμα να σπάσει τον αριστερό του μηρό.

Εμφανίστηκε στο παγκόσμιο στερέωμα στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών με την ΚΤΜ και χρειάστηκε δύο χρόνια για να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ2 (2018), ενώ φέτος επανέλαβε τον θρίαμβό του σαρώνοντας ξανά την ίδια κατηγορία σχεδόν άχαστος!

Μοιραία ήρθε η προαγωγή στο κλαμπ των μεγάλων, MXGP, όπου παρέα με τους κ.κ. Tim Gajser, Antonio Cairoli και Jeffrey Herlings φτιάχνουν μια καυτή τετράδα αναβατών που ο καθένας τους είναι ικανός να σηκώσει τον τίτλο του 2020.

Μόνο που ο 18χρονος Ισπανός είχε προηγουμένως ένα ραντεβού με την ατυχία. Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν στη Ρώμη για να προπονείται παρέα με τον Cairoli στην πίστα Malagrotta, ένα λάθος λίγο πριν ολοκληρωθεί η προπόνηση της Πέμπτης 12/12 τον έστειλε άτσαλα στο έδαφος.

Η διάγνωση ήταν κάταγμα του αριστερού μηρού και άμεσα ο Prado μεταφέρθηκε στο European Hospital της Ρώμης, όπου εγχειρίστηκε από τον Dr Massimiliano Nannerini, ο οποίος σταθεροποίησε το κόκκαλο του μηρού με βίδες.

Πλέον ο αναβάτης θα παραμείνει δύο μέρες για παρακολούθηση στο νοσοκομείο και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασής του, με στόχο να είναι όσο ταχύτερα γίνεται έτοιμος για την έναρξη του πρωταθλήματος του 2020 την 1η Μαρτίου στο Αγγλικό GP στην πίστα Matterley Basin.

“Αυτά είναι πολύ άσχημα νέα και αισθανόμαστε πολλή λύπη για τον Jorge,” δήλωσε ο Claudio De Carli, Team Manager της Red Bull KTM Factory Racing.

“Τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά και του έμεναν μόλις δύο γύροι για το τέλος της προπόνησης της ημέρας. Έβρεχε στη Malagrotta και αυτό απαιτεί καλό έλεγχο της μοτοσυκλέτας για να καθαρίσεις ένα από τα μεγαλύτερα άλματα της πίστας. Ο Jorge δεν πάτησε καλά στο μαρσπιέ, το πόδι του γλίστρησε ενώ ανέβαινε στη ράμπα και έπεσε μετά το άλμα. Εγχειρίστηκε χτες το βράδυ από ένα εκπληκτικό γιατρό που ξέρουμε καλά και εμπιστευόμαστε και τώρα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες για να βεβαιωθούμε πως όλα πήγαν καλά πριν φύγουμε από το νοσοκομείο. Είναι ένα εμπόδιο στην προετοιμασία μας, αλλά το σημαντικό είναι ο Jorge να γίνει γρήγορα καλά και μετά να σκεφτούμε πάλι την πρώτη του σεζόν στην κατηγορία MXGP.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 15:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon