Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 11:24

MotoGP - Η Michelin πάει στην Ασία για συνεχόμενους αγώνες

Η Michelin αποχαιρετά την Ευρώπη, έπειτα από έντεκα συνεχόμενους αγώνες MotoGP και πλέον κατευθύνεται προς την Ασία, για τον αγώνα PTT Thailand Grand Prix, που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Chang International Circuit στο Buriram της Ταϊλάνδης, ο πρώτος από τους τέσσερις μακρινούς αγώνες σε αυτό το χρονικό διάστημα των πέντε εβδομάδων.

Στην Ταϊλάνδη θα πραγματοποιηθεί ο 15ος αγώνας της σεζόν, ο πρώτος από τους τέσσερεις συνεχόμενους αγώνες πριν από τους αγώνες της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Μαλαισίας. Όλοι θα πρέπει να εργαστούν εντατικά για τους συγκεκριμένους αγώνες, τόσο λόγω της μεταφοράς του εξοπλισμού από τη μία χώρα στην άλλη, όσο και από αγωνιστικής πλευράς για όλες τις ομάδες των paddock.

Η Michelin έχει φροντίσει, ώστε η μεταφορά των ελαστικών της για τους τέσσερεις υπερατλαντικούς αγώνες, μέσω ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, να γίνει μέσα σε ειδικά κατασκευασμένα κοντέινερ που έχουν ελεγχόμενη θερμοκρασία με στόχο να φθάσουν στην κάθε μία από τις τέσσερις πίστες σε ιδανική κατάσταση για χρήση.

Ο πρώτος αγώνας, που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Chang International Circuit, αποτελεί ένα ακόμη εντατικό πεδίο δοκιμών για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick. Η συγκεκριμένη πίστα έχει μήκος 4,554 χλμ και διακρίνεται για την ιδιαίτερη τεχνική της σχεδίαση, με 12 στροφές, που απαιτεί ειδικά σχεδιασμένα πίσω ελαστικά, για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην μεγάλη ευθεία της πίστας.

Τα συγκεκριμένα ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα ασύμμετρης σχεδίασης έχοντας σκληρότερο μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick για τον πίσω τροχό, που είναι σχεδιασμένα ειδικά για το συγκεκριμένο αγώνα στην Ταϊλάνδη, έχουν διαφορετικό σκελετό από όλα τα πίσω ελαστικά που σχεδιάζονται για τις υπόλοιπες πίστες, με εξαίρεση την πίστα του Spielberg στην Αυστρία.

Οι δύο συγκεκριμένες πίστες φέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά στη σχεδίασή τους και απαιτούν ειδικά ελαστικά. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούμε αυτή την ειδική κατασκευή σκελετού για να διαχειριστούμε σωστά τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται, ώστε οι αναβάτες να έχουν την απαιτούμενη πρόσφυση στην έξοδο των στροφών καθώς και τη μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια, χωρίς συμβιβασμούς όσο αφορά τις επιδόσεις του ελαστικού στην υπερθέρμανση.

Τα ειδικά σχεδιασμένα πίσω ελαστικά συνοδεύονται από τα ελαστικά MICHELIN Power Slick για τον μπροστινό τροχό που είναι συμμετρικής σχεδίασης και θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας. Η σχεδίασή τους έχει γίνει με βάση τα δεδομένα που είχαν συλλεχθεί και αναλυθεί από τον αγώνα της περσινής χρονιάς καθώς επίσης από τις χειμερινές δοκιμές.

Η πίστα του Buriram βρίσκεται στην περιοχή Isan, στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Ταϊλάνδης. Όσο αφορά στις καιρικές συνθήκες, αυτή η εποχή χαρακτηρίζεται ως κρύα για τα δεδομένα της χώρας, με τη μέση θερμοκρασία να φθάνει πάνω από τους 30ο Κελσίου, συνθήκες όχι τόσο κρύες αν τις συγκρίνουμε με άλλες χώρες.

Επιπλέον, από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, το φαινόμενο βροχοπτώσεων στην περιοχή είναι αρκετά έντονο, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όρια τους σε περίπτωση βροχής.

Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η αλλαγή των φώτων της εκκίνησης για τον αγώνα των 26 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Είναι η τρίτη φορά που θα βρεθούμε στην πίστα του Buriram, έπειτα από τις δοκιμές και τον αγώνα που πραγματοποιήσαμε σε αυτή την περυσινή σεζόν. Κάθε φορά συλλέγουμε χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ελαστικά για να έχουμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις στην επόμενή μας επίσκεψη. Η συγκεκριμένη πίστα είναι πολύ σκληρή και αναπτύσσει αρκετή θερμοκρασία στα ελαστικά. Για το λόγο αυτό, έχουμε σχεδιάσει ένα κατάλληλο σκελετό - που τον χρησιμοποιούμε και στην Αυστρία - για να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις συνθήκες. Πέρυσι, παρόλο που ήμασταν ενήμεροι για τις καιρικές συνθήκες και περιμέναμε χαμηλή θερμοκρασία και υγρό καιρό τον Οκτώβριο, είχαμε ζέστη και στεγνές συνθήκες. Για τον λόγο αυτόν φέραμε μια γκάμα ελαστικών που πιστεύουμε ότι είναι ιδανική για τη συγκεκριμένη πίστα, με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Την περυσινή σεζόν, η προσέλευση των επισκεπτών ήταν μεγάλη και στο σύνολο ο αγώνας στην πίστα του Buriram ήταν υπέροχος. Ανυπομονούμε για αυτόν τον πρώτο αγώνα στην Ταϊλάνδη και είμαστε αποφασισμένοι για άλλη μία φορά να παίξουμε το δικό μας ρόλο ώστε να δώσουμε ένα συναρπαστικό αγώνα σε όλους.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT