Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:16

Η Michelin στην Aragon ως επίσημος υποστηρικτής του αγώνα MotoGP

Η Michelin βρίσκεται στην Ισπανία για τον 14ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος καθώς τα MotoGP κάνουν την καθιερωμένη εμφάνισή τους στον Gran Premio Michelin de Aragon, που πραγματοποιείται στην πίστα MotorLand Aragon.

Η πίστα MotorLand Aragón βρίσκεται κοντά στο Alcañiz στην περιοχή Teruel της Ισπανίας. Η πίστα από μόνη της αποτελεί μία ξεχωριστή πρόκληση για τη Michelin καθώς και ένα εντατικό πεδίο δοκιμών για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick, όπως ήταν και ο αγώνας στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία.

Για τον λόγο αυτόν τα κατάλληλα σχεδιασμένα ελαστικά MICHELIN Power Slick θα είναι διαθέσιμα, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας. Η φορά της πίστας είναι αριστερόστροφη και έχει μήκος 5.078 χλμ και διακρίνεται για την ιδιαίτερη τεχνική της σχεδίαση, που περιλαμβάνει 10 αριστερές και 7 δεξιές στροφές με συνδυασμό γρήγορων στροφών και σφιχτών φουρκετών, μία μεγάλη ευθεία μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου, καθώς κι άλλες στροφές και σφιχτά σημεία.

Η πίστα βρίσκεται σε μια ξηρή τοποθεσία με πετρώδες έδαφος, όπου αναμένεται να έχει ζέστη τις ημέρες του αγώνα, ωστόσο είναι πιθανόν να υπάρξουν και δροσερά πρωινά, συνεπώς οι αναβάτες έχουν ανάγκη από μια γκάμα ελαστικών, ώστε να μπορέσουν να πιέσουν τα όρια τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης. Τα ίδια μείγματα γομών έχουν χρησιμοποιηθεί ακριβώς και στα πίσω ελαστικά με τη διαφορά ότι αυτά είναι ασύμμετρης σχεδίασης και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος.

Λόγω της τοποθεσίας είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όρια τους σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Ειδικά σχεδιασμένα για το συγκεκριμένο αγώνα θα είναι τα έπαθλα που θα δοθούν στις τρεις κατηγορίες MotoGP, Moto2 και Moto3 την Κυριακή, τα οποία είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή από την AddUp (θυγατρική εταιρεία της Michelin) και την Poly-Shape, πρωτοπόρες εταιρείες στους τρισδιάστατους εκτυπωτές μετάλλου. Τα συγκεκριμένα έπαθλα θα αντικατοπτρίζουν την πίστα MotorLand Aragon και τα ελαστικά της Michelin σε μία εξειδικευμένη τρισδιάστατη εκτύπωση και θα παρουσιαστούν στο βάθρο των απονομών την Κυριακή.

Η έναρξη των αγώνων για τη Michelin στο «δικό της» Grand Prix γίνεται σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης.

Η αλλαγή των φώτων της εκκίνησης για τον αγώνα Gran Premio Michelin de Aragon των 23 γύρων θα γίνει σε διαφορετική ώρα από την καθορισμένη και θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το Grand Prix της Michelin θα γίνει στην Ευρώπη και θα βρισκόμαστε κοντά στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις στο Clermont-Ferrand, σε σύγκριση με την Αυστραλία, γεγονός που σημαίνει ότι περισσότεροι υπάλληλοι από το εργοστάσιο θα δουν τον αγώνα για να καταλάβουν τι γίνεται στα MotoGP και θα νιώσουν τον ενθουσιασμό από κοντά. Η Aragon είναι μια πολύ απαιτητική πίστα και η σχεδίασή της απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η θερμοκρασία της ασφάλτου μπορεί να είναι χαμηλή το πρωί και πολύ ζεστή το απόγευμα. Επίσης, η άσφαλτος μπορεί να γίνει πιο άγρια στην πρόσφυση αν οι άνεμοι φέρουν σκόνη από την τριγύρω περιοχή. Έπρεπε να σχεδιάσουμε μια γκάμα ελαστικών με βάση όλες αυτές τις παραμέτρους, όπως είδαμε πέρυσι – που ήταν η πιο ζεστή χρονιά που ζήσαμε ποτέ στην Aragon – ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους αναβάτες να πιέσουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις των μοτοσυκλετών τους και τους χρόνους. Έχουμε αφήσει εκκρεμότητες στην Aragon και είμαστε αποφασισμένοι να καταρρίψουμε τα περυσινά μας ρεκόρ ειδικά στο συγκεκριμένο αγώνα, που τον βλέπουμε σαν το «δικό μας» αγώνα Grand Prix».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube