.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 13:17

O Zarco στη θέση του Lorenzo! - Η νέα φήμη στα paddocks του MotoGP

Το μέλλον του Γάλλου αναβάτη που εκδιώχθηκε από την ΚΤΜ πριν καν τελειώσει η σεζόν συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο εκτενούς φημολογίας.

Αρχικά είχαμε μια καυστικότατη συνέντευξη του προέδρου της ΚΤΜ, Stefan Pierer, που κατακεραύνωσε τον Johann Zarco θεωρώντας πως έχει κάνει λάθος επιλογές στους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν και γι' αυτό οι επιδόσεις του είναι "απογοητευτικές".

Λίγο καιρό αργότερα ανακοινώθηκε πως η συνεργασία του Γάλλου με την ΚΤΜ θα ολοκληρωθεί φέτος και δε θα τρέξει και τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου που είχαν υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι.

Και τώρα, ξαφνικά, η ΚΤΜ ανακοίνωσε πως μετά τον αγώνα του Misano ο Zarco δε θα ξανατρέξει με την Αυστριακή ομάδα, αφήνοντας τη θέση του για τους υπόλοιπους έξι αγώνες στον δοκιμαστή της ομάδας, Mika Kallio.

"Το έμαθα την Τρίτη (17/9). Τώρα είμαι στο paddock, έχω πράγματα να πάρω πίσω. Δε θα μείνω για τον αγώνα, θα πάω σπίτι να προπονηθώ.

"Το να μην τελειώσω τη σεζόν είναι περίεργο, νιώθω λίγο σαν να μου ξερίζωσαν κάτι από το στομάχι, δεν ξέρω, δεν είναι εύκολο να το χωνέψω.

"Σοκαρίστηκα στην αρχή, μα όσο περνούν οι μέρες είναι όπως όλα τα άλλα, το δέχεσαι και συνεχίζεις," δήλωσε σε συνέντευξή του στο Motorsport από το paddock της Aragon.

Και ξαφνικά ο Γαλλικός Τύπος μεταδίδει πως στα ενδότερα της Ισπανικής πίστας - όπου βρίσκεται για τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου (22/9) σύσσωμο το πρωτάθλημα MotoGP - η νέα φήμη θέλει το HRC να τον ζυγίζει για αντικαταστάτη του Jorge Lorenzo για την επόμενη σεζόν! Μάλιστα ισχυρίζονται πως αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Γάλλος πήγε στην Aragon, συμπληρώνοντας πως η συμφωνία με το HRC είναι σχεδόν ολοκληρωμένη.

Κάτι που έρχεται μάλλον σε αντίθεση με όσα έλεγε πρόσφατα ο Lorenzo, πως δηλαδή θέλει να μείνει και να πάρει νίκες με τη Honda και πως έχει ξεπεράσει την απογοήτευσή του που τον έφερε μέχρι και να σκέφτεται τη συνταξιοδότηση.

Η αλήθεια είναι πως για τον Zarco δεν υπάρχουν πια διαθέσιμες θέσεις στο MotoGP, καθώς λίγο-πολύ είναι όλες κλεισμένες για το 2020. Η μόνη ρεαλιστική δυνατότητα να βρει μια καλή μοτοσυκλέτα βασίζεται στο ενδεχόμενο να προκύψει μια αποδέσμευση αναβάτη με συμβόλαιο, όπως λ.χ. του Lorenzo.

Από την άλλη, με σαφή διάθεση να μείνει στο MotoGP αντί να πάει στο WorldSBK, ο Γάλλος έχει δηλώσει πως δεν θα τον πείραζε μια θέση αναβάτη εξέλιξης. Δεν πρόλαβε να το πει αυτό και αμέσως έγινε η νοητή σύνδεση με τη Yamaha, με τη μοτοσυκλέτα της οποίας έκανε την καλύτερη χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία.

Κάπου εδώ έρχεται να δέσει και η ιστορία με τον Jonas Folger, ο οποίος έχει αυτόν τον ρόλο τώρα για τη Yamaha, αλλά μάλλον θα χαιρετήσει γιατί θέλει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και αναζητά τον επόμενο προορισμό του.

Αλλά, αν τα παραπάνω ακούγονται κάπως λογικά, η προοπτική να τραμπάρει το HRC τον Lorenzo με τον Zarco είναι σαφώς πιο ιντριγκαδόρικη και εύλογα έχει βρει τον δρόμο της προς τα πρωτοσέλιδα του ειδικού Τύπου.

Ο ίδιος πάντως λέει για τις προοπτικές του: "Έχω πολλές επιλογές, αλλά η προτεραιότητά μου είναι το MotoGP. Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση για να οδηγήσω γρήγορα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτή τη στιγμή.

"Είμαι σε μια περίοδο MotoGP και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι εδώ και να μάχομαι για την κορυφή. Αυτό ονειρεύομαι, οπότε προς το παρόν κυνηγώ αυτό το όνειρο."

Φυσικά αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Lorenzo στις φήμες αυτές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon