.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 10:29

KTM και Zarco χώρισαν πριν καν τελειώσει η 1η σεζόν του Γάλλου με τους Αυστριακούς!

Μετά από μία καταστροφική σεζόν, κι ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί η διακοπή του συμβολαίου του Johann Zarco με την ΚΤΜ, η σχέση του Γάλλου με το αυστριακό εργοστάσιο έλαβε τέλος πρόωρα, καθώς από το Aragon στη θέση του θα αγωνίζεται ο δοκιμαστής της φίρμας, Mika Kallio.

Ο Johann Zarco δεν κατάφερε ποτέ να εγκλιματιστεί στη σέλα του RC16, και παρόλο το μεγάλο ταλέντο του (δυο φορές Πρωταθλητής Moto2, το 2015 & 2016 και δυο φορές 6ος στο MotoGP το 2017 & 2018 με τη Yamaha) μέχρι την απομάκρυνση του από τη θέση του βρισκόταν στην τραγική για εκείνον 17η θέση, από 26 συμμετέχοντες.

Θυμίζουμε πως μετά από μια σειρά καταστροφικά αποτελέσματα, ο Zarco είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του την μήνη του ίδιου του Προέδρου της ΚΤΜ, Stefan Pierer (https://www.bikeit.gr/agones-3/nea-agonon-pagkosmiou-2/item/19682-stefan-pierer-i-apodosi-tou-zarco-einai-apla-aparadekti), ενώ η εταιρεία είχε προσλάβει ειδικά για να τον βοηθήσει σε θέματα ψυχολογίας, τον θρυλικό Jean Michele Bayle. Άδικα όμως.

Τώρα, λίγο πριν τον αγώνα του Aragon, η ΚΤΜ απομάκρυνε κακήν-κακώς τον Zarco από τη μοτοσυκλέτα με το νούμερο 5, πιθανότατα και λόγω της έλευσης νέων εξαρτημάτων που θα φορεθούν στη μοτοσυκλέτα του 2020.

Ο δοκιμαστής Kallio πήρε τη θέση του Zarco λοιπόν, ενώ το διαζύγιο Zarco-KTM περιγράφεται ως αμοιβαίο στο δελτίο τύπου της φίρμας.

Ο Zarco δεν θα έχει πια κανένα ρόλο στην ομάδα της ΚΤΜ, παραμένει όμως στις τάξεις της, λόγω συμβολαίου, μέχρι το τέλος της σεζόν του 2019.

Πλέον η ΚΤΜ, με τη βοήθεια του Kallio, θα ρίξει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του 2020, ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Kallio μπορεί να έχει φέρει σχετικά καλά αποτελέσματα στους αγώνες που έχει συμμετάσχει ως wildcard (2 φορές μέσα στη δεκάδα), όμως δεν πιστεύουμε να παραμείνει στο τιμόνι του RC16 και το 2020, και περιμένουμε την ΚΤΜ να τον αντικαταστήσει με κάποιον άλλο αναβάτη, το πιθανότερο κάποιο ανερχόμενο ταλέντο.

Να σημειώσουμε πως παρά την κόντρα Pierer-Zarco, ο Πρόεδρος της ΚΤΜ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Γάλλο για τις προσπάθειες του, ενώ του ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 10:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon