.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 11:04

Toby Price - Θα συμμετάσχει στο Rally Dakar με αυτοκίνητο;!

Από ότι φαίνεται ο σκληροτράχηλος Πρωταθλητής τόσο του Rally Dakar όσο και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cross-Country Rallies, Toby Price, έχει βάλει στόχο στο κοντινό μέλλον την μετάβαση από τους 2 στους 4 τροχούς.

Ο Price είναι από τους πιο σκληροτράχηλους αγωνιζόμενους Off-Road της ιστορίας, αλλά και από τους πιο επιτυχημένους σε μια πλειάδα αγώνων, κυρίως στους 2 αλλά -ολοένα και σε περισσότερους- και στους 4 τροχούς.

Θυμίζουμε πως το 2015 τερμάτισε 3ος στο Rally Dakar στο ντεμπούτο του στον αγώνα, ενώ κέρδισε το συγκεκριμένο ράλι το 2016 και το 2019, και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally το 2018.

Στις δίτροχες επιτυχίες του περιλαμβάνονται νίκες σε όλους τους γνωστούς αγώνες Rally, ενώ αγαπημένος του αγώνας στους 4 τροχούς είναι το Finke Rally στην Αυστραλία, όπου εδώ και χρόνια προσπαθεί να πάρει τον τίτλο τόσο σε μοτοσυκλέτες όσο και σε αυτοκίνητα… την ίδια χρονιά!

Το 2019 ο Price συμμετέχει τόσο σε αγώνες Rally στην Αυστραλία με τη Mitsubishi, όσο και στο Πρωτάθλημα SxS με την Can-Am, και σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε πως προετοιμάζεται για την αλλαγή από τους 2 στους 4 τροχούς και στο Rally Dakar!

«Στόχος μου είναι να ακολουθήσω στα βήματα των Stephane Peterhansel και Cyril Despres, και να αγωνιστώ στο Dakar με αυτοκίνητο.»

Μην περιμένετε όμως να δείτε τον Price να αλλάζει ρότα άμεσα, καθώς όπως λέει: «έχω ακόμα μισοτελειωμένες δουλειές στους 2 τροχούς. Θέλω να κερδίσω ακόμα μια-δυο φορές το Dakar με μοτοσυκλέτα, αν και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι το σώμα μου σε 5-8 χρόνια, όπου θέλω να κάνω τη μεγάλη αλλαγή».

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα πως ο Price θα είναι ανταγωνιστικός όσους τροχούς κι αν έχει το όχημα του, αρκεί να μη συνεχίσει να τραυματίζεται με τον ανησυχητικό ρυθμό που μας έχει συνηθίσει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 11:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon