.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 12:02

O Marc Marquez προκαλεί τον Lewis Hamilton σε μονομαχία πρωταθλητών

Ο πρωταθλητής MotoGP θέλει να στήσει μια κόντρα με τον πρωταθλητή F1.

Καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP επισκέφτηκε την Αγγλία για τον αγώνα στο Silverstone, οι πρωταγωνιστές του, όπως ο Marc Marquez είχαν τεράστια ζήτηση από τον τοπικό Τύπο. Μια από τις συνεντεύξεις που έδωσε ο Marquez ήταν στην εφημερίδα Daily Mail, όπου ο δημοσιογράφος τον ρώτησε μεταξύ άλλων αν θα τον ενδιέφερε μια κόντρα στην πίστα με τον Hamilton.

Και εκεί έσκασε η είδηση. Ο Marquez αποκάλυψε πως η κοντρίτσα ήταν σχεδόν κανονισμένη πέρυσι, για να ακυρωθεί εξαιτίας δυσκολίας στην εύρεση κοινού ελεύθερου χρόνου και πως φυσικά η πρόσκληση ισχύει ακόμη.

“Μιλάμε που και που στα social media και ξέρω πως καβαλά μοτοσυκλέτα και μάλιστα πολύ καλά. Έτσι θέλω πολύ τουλάχιστον να τον συναντήσω. Φτάσαμε πολύ κοντά πέρυσι, αλλά είχαμε υποχρεώσεις και δεν καταφέραμε να το κάνουμε να δουλέψει.

“Δοκίμασα το μονοθέσιο της Toro Rosso στο Red Bull Ring πέρυσι, ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Οδήγησα 40 γύρους και ήταν ένα κανονικό τεστ. Είχα την ταχύτητα, αλλά μου έλειπε η εμπειρία. Ήξερα τις γραμμές της πίστας, αλλά τα σημεία φρεναρίσματος και η αεροδυναμική του αυτοκινήτου (downforce) ήταν τα πιο δύσκολα σημεία που έπρεπε να κατανοήσω.”

hrc

Από την πλευρά του ο Lewis Hamilton είναι γνωστός λάτρης της μοτοσυκλέτας και το γεγονός πως η MV Agusta έχει φτιάξει δύο συλλεκτικές εκδόσεις μοντέλων της (LH44) στα χρώματα του πρωταθλητή F1 είναι απλά η πιο γνωστή έκφανση αυτής της σχέσης στο ευρύ κοινό της μοτοσυκλέτας.

Ο Hamilton είναι τακτικός επισκέπτης του paddock του MotoGP όποτε του δίνεται η ευκαιρία και αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο με δεδομένο ότι τρέχει με χορηγό την Petronas. Η σύμπτωση αυτή του προσφέρει τακτικά την ευκαιρία να οδηγήσει και αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Μαλαισιανής εταιρείας.

Lewis Hamilton on R1

Για τον Άγγλο πιλότο της F1 η πρόκληση του Marquez είναι καλοδεχούμενη και εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε πολύ να τους δούμε να κοντράρονται στην πίστα τόσο με μοτοσυκλέτα, όσο και με αυτοκίνητο.

Αν μη τι άλλο, να είναι εξισορροπημένη η μονομαχία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 12:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon