.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 17:04

To WESS απαντά στη FIM και τραβά το σκοινί

Η FIM πρόσφατα τοποθετήθηκε εναντίον του WESS και της KTM ισχυριζόμενη πως δε μπορεί να υποστηρίζει θεσμούς που ανταγωνίζονται το EnduroGP.

Η κίνηση αυτή της FIM, μέσω επίσημης δήλωσης με την υπογραφή του προέδρου, Jorge Viegas, ξεκαθάρισε πως από το 2020 δε θα δίνει ΙΜΝ (αριθμό αγώνα) στο WESS και κατά συνέπεια οι συμμετέχοντες δε έχουν ασφάλιση από την Ομοσπονδία.

Παράλληλα, προανήγγειλε την πρόθεσή της να στήσει ένα δικό της Παγκόσμιο Κύπελλο Extreme Enduro.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απάντηση ήρθε ευθέως από τον μάνατζερ του WESS, Winfried Kerschhaggl, με την ευκαιρία μεγάλης συνέντευξης στο Enduro21.com.

Η ουσία της άποψης του WESS είναι πως έτσι κι αλλιώς η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει δική της ασφάλιση για τους αγωνιζόμενους στη σειρά αυτή, οπότε λίγο τους νοιάζει η παροχή αριθμού ΙΜΝ.

Εξηγεί επίσης – και αυτό είναι πολύ σημαντικό – πως το WESS δημιουργήθηκε για να φέρει μαζί ανθρώπους από κάθε επίπεδο enduro, από το παραδοσιακό της FIM ως το extreme, βλέποντας πως το EnduroGP έχει “κολλήσει” στο κλασικό φορμά και δεν προχωρά παραπέρα.

Μάλιστα, η απάντηση του WESS θα είναι να αυξήσει τους αγώνες της σειράς με διοργανώσεις όπως το Trefle Lozerien, δηλαδή αγώνες κλασικού εντούρο, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε αυτούς και τις γνωστές ακρότητες τύπου Erzbergrodeo, Romaniacs κλπ. Ο στόχος είναι να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες ελπίδες για τον τίτλο και όχι μόνο όσοι ειδικεύονται σε extreme enduro, όπως συμβαίνει σήμερα.

Επιπλέον, προγραμματίζεται μια επέκταση προς την άλλη όχθη του Ατλαντικού, με αγώνες σε ΗΠΑ και όχι μόνο, καθώς το WESS έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές εκεί. Δηλώνει δε με στόμφο πως μια 15αριά διοργανωτές υπαρχόντων αγώνων περιμένουν πώς και πώς να ενταχθούν στο πρόγραμμα του WESS.

Αυτό, κατ΄ επέκταση, θα μπορούσε κανείς να το πει και ευθεία αντεπίθεση στη FIM και το EnduroGP. Όχι απλώς δε μαζευόμαστε, αλλά πάμε να διεκδικήσουμε κι άλλο κομμάτι από την πίτα. Η οικονομική ασφάλεια που παρέχει η ύπαρξη της Red Bull από πίσω, αλλά και η μεγάλη επιτυχία που έχει επιδείξει στα δύο χρόνια που τρέχει το WESS μάλλον συνηγορούν σε αυτήν την κίνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο διευθυντής του Erzbergrodeo, Karl Katoch, όχι απλώς στηρίζει τις παραπάνω θέσεις, αλλά τονίζει πως ο αγώνας που διευθύνει γίνεται επί 25 χρόνια και ουδέποτε έλαβε στήριξη από τη FIM, φροντίζει τους συμμετέχοντες με δική του ασφαλιστική κάλυψη, δεν έχει ζητήσει ποτέ αγωνιστική λισάνς και δεν έχει σκοπό να το κάνει και στο μέλλον. Του προξενεί δε ενδιαφέρον που ξαφνικά η FIM στρέφει το ενδιαφέρον της στο extreme enduro και της εύχεται κάθε επιτυχία στις μελλοντικές της ενασχολήσεις.

Κοινώς, μπαίνουμε σε μια ψυχροπολεμική κατάσταση που δε δείχνει να εξελίσσεται ευνοϊκά για το EnduroGP, φέρνοντας την παγκόσμια ομοσπονδία απέναντι σε έναν οικονομικό κολοσσό και έναν θεσμό που απλά συνένωσε κάτω από την ομπρέλα του αγώνες που ήδη γίνονταν και είχαν αναχθεί σε θρύλους και έστησε ένα πρωτάθλημα που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πιο ελκυστικό από το Παγκόσμιο.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη των δύο ανδρών στο Enduro21

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 17:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon