.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 13:27

O Petrucci θριαμβευτής στο Mugello – Ο αγώνας υπό την οπτική της Michelin

Ο Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati) αναδείχθηκε νικητής στο συναρπαστικό αγώνα του Gran Premio d’Italia Oakley που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Autodromo Internazionale del Mugello της Ιταλίας και αποτελεί τον ενδέκατο νικητή για την Michelin από τότε που επέστρεψε στα MotoGP.

Η πίστα των 5,425 μέτρων του Mugello αποδείχτηκε ιδιαίτερα απαιτητική σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Η σχεδίαση της πίστας σε συνδυασμό με την αγρία και γεμάτη σαμάρια άσφαλτο, προκάλεσαν μεγάλη φθορά στα ελαστικά, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των αναβατών που βρίσκονταν σε μία διαρκή αναζήτηση για τον κατάλληλο συνδυασμό ελαστικών. Τελικά, χρησιμοποιήθηκαν τα πέντε από τα έξι μείγματα γομών των ελαστικών MICHELIN Power slick στον αγώνα της Κυριακής.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team) ξεκίνησε από την pole position έπειτα από τη συναρπαστική του εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου όπου κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ πίστας σημειώνοντας τον εκπληκτικό χρόνο του 1’45.519. Στη συνέχεια, ξεχώρισε με άνεση μπροστά καθώς έστριψε πρώτος και πήρε τα ηνία του αγώνα για τους τέσσερεις πρώτους γύρους.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από μεγάλες μάχες με πρωταγωνιστές τους Marquez, Petrucci, Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) και Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR ) και πολλές εναλλαγές στην κορυφή, έως τον τελευταίο γύρο. Ενδεικτικό του έντονου ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι οι τέσσερις αναβάτες βρέθηκαν σε ένα τρενάκι με φόντο την πρώτη θέση, πιέζοντας ο ένας τον άλλον και αλλάζοντας θέσεις μεταξύ τους.

Οι αναβάτες εκμεταλλεύτηκαν τα διαθέσιμα ελαστικά MICHELIN Power Slick και πίεσαν τα όρια τους σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία της ασφάλτου άγγιζε τους 50 βαθμούς Κελσίου, κανόντας αναρίθμητες προσπεράσεις εκμεταλλευόμενοι τα λάθη μεταξύ τους.

Μετά από πολλές εναλλαγές σε όλες τις θέσεις , φτάσαμε στον τελευταίο γύρο όπου κρίθηκε και το αποτέλεσμα του αγώνα. Στην πρώτη θέση πέρασε ο Petrucci, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Marquez, με τον Dovizioso να πιέζει δυνατά από την τρίτη θέση. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι δύο αναβάτες της δεύτερης και τρίτης θέσης, το αποτέλεσμα παρέμεινε ίδιο μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Με αυτό τον τρόπο, ο Petrucci κατέκτησε την πρώτη του νίκη και έγινε ο 4ος διαφορετικός νικητής στο φετινό πρωτάθλημα και 11ος για τη Michelin από τότε που επέστρεψε στα MotoGP, το 2016. O  Marquez βρέθηκε στη δεύτερη θέση, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Dovizioso κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ της υψηλότερης τελικής ταχύτητας αφού πέρασε από τα φωτοκύτταρα της εκκίνησης σημειώνοντας τον εκπληκτικό χρόνο των 356.7 χλμ/ώρα. Ένα ρεκόρ μοναδικό καθώς αποτελεί την υψηλότερη τελική ταχύτητα που έχει σημειωθεί ποτέ σε αγώνες MotoGP και επιβεβαιώνει τις σταθερές επιδόσεις των ελαστικών MICHELIN Power Slick στην ευθεία.

Κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών των προηγούμενων ημερών, οι αναβάτες  χρησιμοποίησαν όλα τα μείγματα γομών των ελαστικών MICHELIN Power Slick, ώστε να βρουν το ιδανικό ζευγάρι  σύμφωνα με το στυλ οδήγησής τους. Οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την ήμερα του αγώνα σε συνδυασμό με την απαιτητική άσφαλτο συντέλεσαν ώστε τα ελαστικά MICHELIN Power Slick να  επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στην πρόσφυση, παρέχοντας τη μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις του αγώνα, τέταρτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Rins ,ενώ ο Takaaki Nakagami (LCR Honda) τερμάτισε στην πέμπτη θέση ωστόσο, ήταν πρώτος στην κατηγορία First Independent Rider, σημειώνοντας τον καλύτερο προσωπικό χρόνο τερματισμού σε αγώνες MotoGP.

Ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) ανέβηκε στην έκτη θέση αφήνοντας πίσω του τον wild card και οδηγό δοκιμών της Ducati, Michele Pirro (Mission Winnow Ducati), που τερμάτισε με εντυπωσιακό τρόπο στην έβδομη θέση. Ο Cal Crutchlow (LCR Honda) τερμάτισε όγδοος και ο Pol Espagaro (Red Bull KTM Factory Racing) πίσω του στην ένατη θέση –έχοντας πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές στις 9 πρώτες θέσεις – ενώ η δεκάδα έκλεισε με τον Fabio Quatararo (Petronas Yamaha SRT).

Ο ταχύτερος χρόνος του αγώνα σημειώθηκε στον 15ο γύρο από τον Jack Miller (Pramac Racing) που πλησίασε πολύ κοντά στο να καταρρίψει κάθε ρεκόρ παρά τη μέτρια κατάσταση της πίστας .

Η εντυπωσιακή πίστα του Mugello  προσέφερε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με τον εορταστικό της χαρακτήρα με το ενθουσιώδες κοινό των 83,761 θεατών να γεμίζει τους λόφους και τις κερκίδες της πίστας. Πλέον η Michelin κατευθύνεται προς την Ισπανία για τον έβδομο γύρο των αγώνων MotoGP , καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Montmelo στη Βαρκελώνη όπου οι αναβάτες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την Κυριακή 16 Ιουνίου για να δώσουμε άλλον ένα συναρπαστικό αγώνα.

Danilo Petrucci – Mission Winnow Ducati:

«Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick είχαν εξαιρετικές επιδόσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σημειώσαμε σχεδόν τον ταχύτερο χρόνο στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα , προσπαθούσα να κάνω προσομοίωση χρησιμοποιώντας το μαλακό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick, σημειώνοντας πολύ γρήγορους χρόνους , αλλά τελικά επέλεξα το μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, ενώ η πλειοψηφία των αναβατών χρησιμοποίησε το σκληρό μείγμα γόμας, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά το μεγάλο εύρος της αγωνιστικής χρήσης όλων των μειγμάτων γόμας της Michelin. Αν η θερμοκρασία την ήμερα του αγώνα ήταν πιο χαμηλή θα αισθανόμουν πιο άνετα να χρησιμοποιήσω το διαθέσιμο μαλακό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς αποδείχτηκε ότι ταιριάζει ιδανικά στο στυλ οδήγησης μου, όπως έκανα στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Το μπροστινό ελαστικό είχε εξαιρετικές επιδόσεις στην πρόσφυση, προσφέροντας τη μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια και τόνωσε την εμπιστοσύνη μου για να μπορέσω να πιέσω τα όριά μου μέχρι τον τελευταίο γύρο».

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Ο σημερινός αγώνας αποτέλεσε άλλο ένα εντατικό πεδίο δοκιμών για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick.  Στα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μείγματα γομών, ενώ στον αγώνα της Κυριακής χρησιμοποιήθηκαν τα πέντε από τα έξι μείγματα γομών των ελαστικών MICHELIN Power slick.Η πίστα ήταν σε κακή κατάσταση σε σύγκριση με την περυσινή  χρονιά, αλλά όλα τα διαθέσιμα μείγματα των ελαστικών MICHELIN Power Slick, είχαν εξαιρετικές επιδόσεις και σημείωσαν πολύ γρήγορους χρόνους. Επιπλέον, σημειώθηκε νέος απόλυτος χρόνος και καταγράφηκε η υψηλότερη τελική ταχύτητα από μοτοσικλέτα σε αγώνες MotoGP και ο συνολικός χρόνος του αγώνα ήταν ταχύτερος κατά 10 δευτερόλεπτα από πέρυσι. H συγκεκριμένη πίστα μας έδωσε τη δυνατότητα να εξετάσουμε την συμπεριφορά των ελαστικών μας, ώστε να σχεδιάσουμε νέα μείγματα γομών που θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη πρόσφυση στην άσφαλτο. Σε γενικές γραμμές, είμαστε ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των ελαστικών μας αυτό το τριήμερο και πλέον κατευθυνόμαστε προς την Καταλονία για έναν ακόμη σημαντικό αγώνα. Επίσης, τη Δευτέρα μετά τον αγώνα θα πραγματοποιήσουμε δοκιμές στην ίδια πίστα όπου θα εξετάσουμε τα νέα μείγματα γομών των ελαστικών Michelin για το 2020.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 13:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon