.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 11:45

H FIM ανακοινώνει ηλεκτρικό Παγκόσμιο Κύπελλο Enduro

Νέος θεσμός, ξεκινά από το καλοκαίρι του 2019

Η FIM ανακοινώνει έναν νέο θεσμό, το FIM E-Bike Enduro World Cup ο εναρκτήριος αγώνας του οποίου πρόκειται να διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι, κατά το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου 2019, στη Γαλλία.

Ο αγώνας αυτός θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του αγώνα Trophee de France 3-VTT Enduro, στην πόλη Privas της Γαλλίας, υπό την αιγίδα της FIM και με την υποστήριξη της Γαλλικής Ομοσπονδίας, FMM.

Οι συμμετέχοντες θα είναι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες:

Enduro 1 (E1): E-bikes με μέγιστη συνεχόμενη αποδιδόμενη ισχύ άνω των 250 W (0.34 hp) και ταχύτητα άνω των 25 km/h, με μέγιστο όριο τα 45 km/h. Το κατώτατο όριο ηλικίας για τους συμμετέχοντες αναβάτες είναι τα 15 έτη.

Enduro 2 (E2): E-bikes με μέγιστη συνεχόμενη αποδιδόμενη ισχύ 250 W (0.34 hp) και μέγιστη ταχύτητα 25 km/h. Κατώτατο όριο ηλικίας τα 14 έτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIM, κατά την πρώτη μέρα του αγώνα (Σάββατο 1/6), μετά τις απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες, ελέγχους κλπ, ο αγώνας θα ξεκινήσει με έναν Πρόλογο στο κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή (2/6) η δράση θα μεταφερθεί στους λόφους λίγο έξω από την πόλη για το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αγώνα που θα κρίνει τον φετινό Παγκόσμιο Κυπελλούχο.

Ο βασικός αγώνας θα περιλαμβάνει 3 γύρους μήκους 25 χιλιομέτρων περίπου έκαστος, συν μια διαδρομή liaison που θα συνδέει τις 3 ειδικές διαδρομές. Το κεντρικό κομμάτι του αγώνα θα διεξαχθεί σε μια δασώδη περιοχή με βραχώδες έδαφος και στόχος είναι να δοκιμαστούν τόσο η τεχνολογία του ηλεκτρικού δικύκλου, όσο και η φυσική κατάσταση και ικανότητα του αναβάτη.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι κάτοχοι αγωνιστικής άδειας FIM κατάλληλης για την εν λόγω κατηγορία, για την οποία θα πρέπει να απευθυνθούν στην εθνική Ομοσπονδία της χώρας τους.

Πηγή: FIM

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 11:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon