.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 13:30

WorldSBK – Νέα πρωτιά Bautista, 0.014 δευτερόλεπτα από τον Rea

Ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τη Superpole

Πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών για τον εναρκτήριο αγώνα του WorldSBK 2019 στο Phillip Island, με τον Alvaro Bautista να συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τη νέα Ducati Panigale V4 R.

Στο πρώτο μέρος του Free Practice (FP1), o Jonathan Rea παρέδωσε μια παράσταση αντάξια των 4 συνεχόμενων τίτλων του με την πρωτιά στο πρωινό αυτό session, αλλά στο FP2 ήρθε η απάντηση από τον πρωταγωνιστή της τελευταίας εβδομάδας.

Ο Bautista έγραψε προς το τέλος του FP2 έναν εντυπωσιακό χρόνο, 1’30.327, ο οποίος είναι ταχύτερος από τον καλύτερο γύρο που έχει πετύχει ποτέ superbike εκεί σε αγώνα (1’30.949, Chaz Davies, 2014), αλλά όχι και από τον απόλυτο γύρο της πίστας (για WorldSBK μοτοσυκλέτα πάντα) που ανήκει στον Rea με 1’29.573 και είχε επιτευχθεί στη διαδικασία της Superpole 2 το 2017.

Για την ιστορία, το αντίστοιχο απόλυτο ρεκόρ στην ίδια πίστα για μοτοσυκλέτα MotoGP ανήκει από το 2013 στον Jorge Lorenzo με 1’27.899.

50297 r01 action full
Jonathan Rea: "O Bautista δε με τρομάζει"

Με τον τρόπο αυτόν ο Bautista πήρε μια μικρή νίκη γοήτρου απέναντι στον κυρίαρχο του αθλήματος, ο οποίος μόλις χτες δήλωνε πως δεν τον τρομάζει ο Ισπανός. Για μας τους θεατές, δε, η όλη ουσία είναι πως ο Rea έμεινε δεύτερος στο FP2 για μόλις 0.014 δευτερόλεπτα, 14 χιλιοστά αν προτιμάτε. Ο ταχύτερος γύρος του πρωταθλητή ήταν το 1’30.341 από το FP1.

Ο τρίτος ταχύτερος γύρος ανήκει στον Leon Haslam, ομόσταυλο του Rea στην Kawasaki και άλλον ένα rookie που μοιάζει να βρίσκει τον δρόμο του με το καλημέρα.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Tom Sykes με τη νέα ομάδα της BMW στην 4η θέση, πίσω του ακολουθεί ο Alex Lowes (Yamaha), ενώ η εξάδα ολοκληρώνεται με τον Leon Camier, ο οποίος βάζει στον χάρτη τη Honda παρότι η νέα αυτή ομάδα έχει χάσει μεγάλο μέρος των δοκιμών ως τώρα καθώς καθυστέρησε να εμφανιστεί στο προσκήνιο.

Το πρόγραμμα προβλέπει ένα ακόμη Free Practice (FP3), προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 01.00 πμ ώρα Ελλάδας και έπεται η πρώτη Superpole της χρονιάς που θα ξεκινήσει στις 03.15 πμ (Ελλάδας). Ο πρώτος αγώνας της νέας σεζόν παίρνει εκκίνηση στα άγρια χαράματα της χώρας μας και δη στις 06.00 πμ.

Θυμίζουμε πως από φέτος το WorldSBK τρέχει με ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις αγώνες για τη μεγάλη κατηγορία.

Διαβάστε εδώ όλες τις αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 13:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon