.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 12:33

"Είστε κλέφτες!" Βαριές κατηγορίες σε K. Benavides & Sunderland από τη διοργάνωση του Dakar

H διοργάνωση αποκαλύπτει τους λόγους πίσω από τις εξοντωτικές ποινές των 2 αναβατών

Την 8η μέρα του Rally Dakar 2019, η διοργάνωση του αγώνα (A.S.O.) έδωσε δυο εξοντωτικές ποινές στους Kevin Benavides του HRC (3 ώρες παρακαλώ) και Sam Sunderland της KTM (μία ώρα), ποινές που έκοψαν κάθε δυνατότητα διάκρισης για τους 2 αναβάτες. Κι αν όλοι αναρωτιόμασταν για τους λόγους των ποινών, ήρθε το βίντεο της ημέρας για τις μοτοσυκλέτες να μας διαφωτίσει.

Στο βίντεο άνω βλέπουμε τον διευθυντή του αγώνα όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες, Marc Ducrocq να καταφέρεται με βαριά λόγια εναντίον των δυο αναβατών.

rally dakar 2019 benavides sunderland 3

Συγκεκριμένα, ο A.S.O. κατηγορεί τον Kevin Benavides πως χρησιμοποιούσε έξτρα σημειώσεις, πέρα από τις επίσημες της διοργάνωσης, για τον προσανατολισμό του, κάτι που απαγορεύτηκε από το φετινό Dakar. Κι όχι μόνο τις χρησιμοποιούσε, αλλά τις είχε κρύψει επιμελώς στη μοτοσυκλέτα του, καλύπτοντας τις με μονωτική ταινία! Ο A.S.O. αναφέρει πως έχει όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται για τις κατηγορίες εναντίον του αναβάτη της Honda, και μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο μας δεν υπήρχε απάντηση ούτε από το HRC, ούτε από τον αναβάτη. Ελπίζουμε να έχουμε απάντηση αργότερα, καθώς η σιωπή στην περίπτωση αυτή μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί και ως "ένοχη".

rally dakar 2019 benavides sunderland 1

Στην περίπτωση του Sam Sunderland της ΚΤΜ, ο A.S.O. τον κατηγορεί πως με προκάλεσε επίτηδες βλάβη στο σύστημα Iritrack για να μην "ανοίξει" την ειδική στην 8η μέρα. Όπως απαιτεί ο κανονισμός για τον νικητή της προηγούμενης μέρας, εκείνος πρέπει να "ανοίξει" την ειδική, κάτι που δυσκολεύει τη ζωή του εκάστοτε νικητή, καθώς είναι πιο εύκολο να χαθείς όταν προηγείσαι από όλους. Η ΚΤΜ έδωσε μια πρώτη απάντηση για την ποινή του Sunderland, αναφέροντας πως "ο A.S.O. έχει την άποψη πως η βλάβη στο Iritrack ήταν εκούσια, ο Sam δηλώνει αθώος, και εμείς συνήθως πιστεύουμε τον Sam."

Δυο άκομψες στιγμές του Rally Dakar 2019, που σίγουρα απαιτούν να χυθεί περισσότερο φως πάνω τους, ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια πέρα πάσης αμφιβολίας, για τους 2 πρωτοκλασάτους αναβάτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 12:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon