.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 10:36

H BMW επιστρέφει στο WorldSBK με Tom Sykes

Εργοστασιακή μετά από 5 χρόνια και με το νέο S 1000 RR

Όταν το 2009 η BMW Motorrad παρουσίασε το S 1000 RR ήταν μάλλον ξεκάθαρο πως κοιτούσε κατευθείαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes - έχοντας πολλάκις απορρίψει τα MotoGP ως αντικείμενο του (τότε) άμεσου μέλλοντός της.

Η παρουσία της στο WorldSBK συνοδεύτηκε από συνεργασίες με σπουδαίους αναβάτες – όπως οι Troy Corser, Marco Melandri, Chaz Davies – ωστόσο η κορυφή δεν ήρθε ποτέ, καθώς αυτή η εποχή συνέπεσε με το τέλος της κυριαρχίας της Aprilia και την αρχή της νέας δυναστείας της Kawasaki, με τον τίτλο του Tom Sykes.

Η συνέχεια έφερε περιστολή στις προσπάθειες της BMW, η οποία μετά το 2013 απέσυρε την απευθείας εργοστασιακή υποστήριξη, αναθέτοντας την παρουσία της σε ιδιωτικές ομάδες. Ο Τύπος της Γερμανίας καυτηρίασε το γεγονός πως οι Melandri και Davies είχαν κάνει μια δυνατή χρονιά – παίρνοντας τέταρτη και πέμπτη θέση στην κατάταξη και ανεβάζοντας τη BMW τρίτη στους Κατασκευαστές, πίσω από Aprilia και Kawasaki – και απέδωσαν την αποχώρηση στο νέο αφεντικό της BMW, Stephan Schaller, ο οποίος φερόταν να είναι αντίθετος με την αγωνιστική εμπλοκή.

Όλως τυχαίως, ο Schaller φέτος άφησε τη θέση στον Markus Schramm και ο νέος διευθύνων σύμβουλος έσπευσε να ανακοινώσει την πλήρη επιστροφή των Βαυαρών στο WorldSBK.

Η ομάδα που θα τρέξει το εγχείρημα με πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη θα είναι η Shaun Muir Racing, η οποία έχει συνεργαστεί αρκετά στο παρελθόν με τη BMW και φέτος έτρεχε ως Milwaukee Aprilia με τους Eugene Laverty και Lorenzo Savadori - ουδείς εκ των οποίων φαίνεται να μένει στην επόμενη μέρα της ομάδας.

Το ακόμη σπουδαιότερο νέο είναι η υπογραφή του Tom Sykes για να ηγηθεί της νέας ομάδας. Πρωταθλητής WorldSBK το 2013 και ομόσταυλος του Jonathan Rea όλα αυτά τα χρόνια στην Kawasaki, ο Sykes είναι σαφώς μια πολύ δυνατή επιλογή για τη BMW.

Δίπλα του ο Γερμανός Markus Reiterberger, που έρχεται με ολόφρεσκο τον τίτλο Superstock 1000 (με το S 1000 RR) και πολύ στενή σχέση με τη BMW σε όλη του την καριέρα.

bmw s1000rr 2019 nea spy pic 2
To S 1000 RR του 2019 ως συνελήφθη πρόσφατα από τον φωτογραφικό φακό

Φυσικά, η όλη προσπάθεια στήνεται γύρω από το νέο S 1000 RR που θα αποκαλυφθεί σε λίγες εβδομάδες στο Μιλάνο, καθώς το απερχόμενο μοντέλο πατά στην ίδια ουσιαστικά βάση από το 2009.

Απέναντι στο ολοκαίνουργιο Ducati Panigale V4 R και με την έλευση αναβατών όπως ο Alvaro Bautista στη σέλα του, το πρωτάθλημα του 2019 αρχίζει να νοστιμίζει μέρα με τη μέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 10:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon