.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 16:57

Αλλαγές στο Ευρωπαϊκό ΜΧ ανακοινώνει η FIM Europe

Στόχος η προστασία και ανάδειξη νέων ταλέντων

Με κοινή ανακοίνωση της FIM Europe και της Youthstream (εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του MXGP), παρουσιάζονται μια σειρά από αλλαγές στη δομή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ΜΧ.

Η FIM εξηγεί πως η όλη δομή του ΕΜΧ, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΜΧ, έχει στηθεί για να αναδεικνύει τα ταλέντα που αύριο θα στελεχώσουν το Παγκόσμιο MXGP και η κεντρική του λογική εξαρχής ήταν να φέρει τους νεαρούς αναβάτες στον ίδιο χώρο με τους παγκόσμιους, να τρέξουν στις ίδιες πίστες και μπροστά στο ίδιο κοινό.

Η ιστορία δείχνει πως το σχέδιο πέτυχε εν γένει, καθώς πλέον οι ταχύτεροι αναβάτες ΜΧ στον κόσμο τρέχουν στις διοργανώσεις της FIM και δη στις δύο βασικές κατηγορίες MXGP και MX2 – όπως έδειξαν καθαρά και τα αποτελέσματα του πρόσφατου ΜΧ των Εθνών.

Εσχάτως ωστόσο οι διοργανωτές του MXGP παρατηρούν ένα ρεύμα αναβατών που δε φεύγει ποτέ το ΕΜΧ ή επιστρέφει πίσω σε αυτό, καθώς η εύρεση ομάδας στο υψηλότερο επίπεδο δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Προς αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, η FIM Europe θεσπίζει ανώτατο ηλικιακό όριο για την ΕΜΧ 250 τα 23 χρόνια. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από το 2019 κιόλας.

small GRAU MOTOCROSS MXoEN PL 2018 0

Παράλληλα, το πρωτάθλημα για δίχρονες μοτοσυκλέτες ανανεώνεται με νέο όνομα, ΕΜΧ 2t, το ανώτατο όριο κυβισμού πέφτει στα 250 cc (από 300 που ήταν ως φέτος) και πλέον είναι ανοικτό σε όλους τους αναβάτες που είναι άνω των 23, αλλά όχι σε επίπεδο ικανό για να τρέξουν στην MXGP.

Η FIM δηλώνει πως το πρωτάθλημα αυτό θα λάβει ενισχυμένη προβολή, εξασφαλίζοντας πως οι συμμετέχοντες αναβάτες δε θα ζουν στην απόλυτη σκιά δημοσιότητας πίσω από τους παγκόσμιους.

Επιπλέον, από το 2019 στην κατηγορία 250 cc του ΜΧ των Ευρωπαϊκών Εθνών αυξάνεται το όριο ηλικίας από τα 21 στα 23 χρόνια, εναρμονιζόμενο με τις αλλαγές στην ΕΜΧ 250.

Τέλος, στην κατηγορία ΕΜΧ 85 μειώνεται το κατώτατο όριο ηλικίας στα 14 έτη, ώστε να είναι ίδιο με αυτό που ισχύει στα 85 κυβικά του FIM Junior World Championship.

Οι αλλαγές αυτές θα τεθούν σε ισχύ άμεσα, δηλαδή από τη σεζόν του 2019, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκαλέσουν μια σχετική αναταραχή στο ξεκίνημά τους, καθώς κάποιοι αναβάτες ενδέχεται να έχουν ήδη συμβόλαια με ομάδες που πλέον δε θα μπορούν να ισχύσουν καθώς θα έχουν βγει εκτός ορίων ηλικίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon