.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 14:01

Markus Reiterberger – Ο τελευταίος πρωταθλητής Superstock 1000

Γερμανικός θρίαμβος με BMW στο πρωτάθλημα που καταργείται

Για πολύ κόσμο η κατηγορία των Superstock 1000 – παλιότερα υπήρχε και 600 – έχει τη δική της μεγάλη σημασία. Μπορεί να μην απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας και οι αναβάτες που τρέχουν εκεί να μην είναι ακριβώς αστέρες και πασίγνωστοι, αλλά έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Οι πολύ σφικτοί κανονισμοί σημαίνουν πως οι μοτοσυκλέτες είναι πιο κοντά στα ανάλογα μοντέλα δρόμου και έτσι οι επιδόσεις τους μοιάζουν πιο ρεαλιστικές για τις ικανότητες της μοτοσυκλέτες συγκριτικά με τα Superbikes.

Καθώς όμως η νέα εποχή υπό την ηγεσία της Dorna θέλει περικοπή κόστους και μείωση των επιτρεπτών επεμβάσεων στις μοτοσυκλέτες, το STK1000 άρχισε κάπως να περισσεύει καθώς πλέον το SBK θα το αντικαταστήσει στην πράξη.

Πριν μερικές εβδομάδες, λοιπόν, ανακοινώθηκε και επισήμως αυτό που ήδη γνωρίζαμε ως πιθανότερο ενδεχόμενο, η κατάργηση του STK1000 από του χρόνου.

stk1000 2

Το γεγονός αυτό προσδίδει μια επιπλέον αύρα στον αναβάτη που θα κέρδιζε τον τίτλο στην τελευταία σεζόν της κατηγορίας αυτής και στο Magny-Cours γράφτηκε αυτός ο επίλογος – καθώς αυτό το πρωτάθλημα τρέχει μόνο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Πριν το Magny-Cours, ο Markus Reiterberger ήταν πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 18 βαθμούς απόσταση από τον δεύτερο, Roberto Tamburini και 19 από τον τρίτο, Maximilian Scheib. Αυτοί ήταν και οι τρεις αναβάτες με μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο.

Αυτό επίσης σήμαινε πως ένα θρίλερ μας περίμενε στη Γαλλία και τα προγνωστικά δε διαψεύστηκαν.

stk1000 5

Η κεφαλή του αγώνα πήγε εξαρχής στον Federico Sandi, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο στον ρυθμό του. Δεύτερος ήταν ο Reiterberger, ενώ ο Tamburini ξεκίνησε άσχημα και σταδιακά έφτασε πίσω από τον Γερμανό αντίπαλό του.

Ο Reiterberger παραλίγο να χύσει την καρδάρα με το γάλα, καθώς παραλίγο να πέσει στον προτελευταίο γύρο, στη φάση που επέτρεψε στον Tamburini να τον περάσει, μα αυτό δεν ήταν αρκετό. Για την ακρίβεια, από τη στιγμή που ο Γερμανός αναβάτης της BMW ανέβηκε στο βάθρο, τίποτε δε θα του στερούσε τον τίτλο, ανεξαρτήτως του τι θα κατάφερνε ο Tamburini.

Κάπως έτσι ο μακρύς κύκλος των Superstock 1000 κλείνει, με τον τίτλο να πηγαίνει στη Γερμανία διπλός, καθώς η BMW κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο Κατασκευαστών μπροστά από τη Ducati.

stk1000 6

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 14:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon