.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 12:59

MotoGP - Οι αναβάτες συνάντησαν τον Πάπα στο Βατικανό

«Πρωταθλητής στη ζωή είναι κάποιος που ζει με πάθος, μια γεμάτη ζωή»

Λίγο πριν το GP του Misano, πέντε αναβάτες του MotoGP επισκέφτηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, με τον Ποντίφικα να τους δέχεται σε μια ιδιωτική συνάντηση. Εκεί ο προκαθήμενος της Καθολικής εκκλησίας μίλησε στους αναβάτες, και δέχτηκε για δώρο ένα κράνος από τον καθένα.

motogp pope visit 20

Οι αναβάτες που επισκέφτηκαν τον Πάπα ήταν οι Marc Marquez, Dani Pedrosa, Danilo Petrucci, Andrea Iannone & Jack Miller. Δίπλα τους βρέθηκαν και οι επίσημοι της Dorna, όπως ο Carmelo Ezpeleta, αλλά και ο αναβάτης του πρόωρα χαμένου Marco Simoncelli, προς τιμήν του οποίου μετονομάστηκε η πίστα του Misano.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιταλίας (CONI), την Τετάρτη 5/9/2018.

motogp pope visit 6

Ο Πάπας αναφέρθηκε στον αθλητισμό, λέγοντας τα εξής: «Ο αθλητισμός είναι ένας σπουδαίος τρόπος μάθησης, ειδικά για τις νέες γενιές. Ή μάλλον είναι αναντικατάστατος. Ο αθλητισμός προάγει έναν υγιή τρόπο να ξεπερνάς τον εαυτό σου και την ιδιοτέλεια, και να γυμνάζεις το πνεύμα, ενώ προωθεί την πίστη στις προσωπικές σχέσεις, στη φιλία, και στον σεβασμό προς τους κανόνες. »

motogp pope visit 3

Πέρα από την σημασία του αθλητισμού σε προσωπικό επίπεδο, ο Πάπας αναφέρθηκε και στην ικανότητα του αθλητισμού να ενώνει τους ανθρώπους, υπερβαίνοντας σύνορα και περιορισμούς.

«Ο αθλητισμός διαθέτει μια παγκόσμια γλώσσα που υπερβαίνει τους περιορισμούς, τη γλώσσα, τη φυλή, τη θρησκεία και την ιδεολογία. Αυτό το βλέπουμε συχνότερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, εκεί όπου βγαίνει μέσα από την καρδιά. Έτσι, έχει την μοναδική ιδιότητα να ενώνει τους ανθρώπους, προωθώντας τον διάλογο και την φιλοξενία. Σας ενθαρρύνω να διαδώσετε τις αξίες του αθλητισμού: με αυτό τον τρόπο θα συνεισφέρετε στη δημιουργία μια πιο δίκαιης και υποστηρικτικής κοινωνίας.»

motogp pope visit 16

Τέλος, ο Πάπας πρόσθεσε τις δικές του σκέψεις σε εκείνες του Προέδρου της CONI, Giovanni Malago που είχε μιλήσει για το πάθος και για το τι σημαίνει να είσαι Πρωταθλητής στη ζωή πέρα από τον αθλητισμό.

«Αφήστε το πάθος να σας καταλάβει. Αυτός ο κόσμος χρειάζεται πάθος και πάθη. Ζήστε με πάθος και όχι ως κάποιος που κουβαλάει τη ζωή ως βάρος. Το πάθος είναι να προχωράς μπροστά. Ναι, μπορείς να γίνεις Πρωταθλητής στον αθλητισμό, σε μια ομάδα, αλλά ένας Πρωταθλητής στη ζωή είναι κάποιος που ζει με πάθος, μια γεμάτη ζωή, και μπορεί να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο.»

Στη συνέχεια ο Πάπας μίλησε για λίγο με κάθε έναν αναβάτη ξεχωριστά, και δέχτηκε ως δώρο από τον καθένα ένα κράνος.

Δηλώσεις

motogp pope visit 2

Marc Marquez: «Ήταν μια σπουδαία, διαφορετική εμπειρία. Νομίζω πως μια φορά στη ζωή σου είναι καλό να συναντήσεις τον Πάπα. Ήταν σπουδαία όσα είπε, για το πάθος που χρειάζεσαι στη ζωή και αν ακολουθήσεις αυτό το πάθος μπορείς να πετύχεις πολλά.»

motogp pope visit 4

Dani Pedrosa: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Παίρνουμε μέρος σε ένα ακραίο άθλημα και υπάρχει πάντα μεγάλο ρίσκο σε αυτό που κάνουμε, έτσι είναι σημαντικό να νιώθεις καλά. Χαίρομαι που πήρα μέρος στο event αυτό.»

motogp pope visit 12

Andrea Iannone: «Είναι μια απίστευτη μέρα για εμάς, είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εδώ και βλέπω τον Πάπα, νιώθω απίστευτη χαρά. Είμαι τυχερός που έζησα αυτή την εμπειρία… ελπίζω από σήμερα να έχω περισσότερη τύχη! Αλλά πέρα από τα αστεία, εκτιμώ πολύ αυτή τη συνάντηση. Ευχαριστώ το MotoGP, και θα θυμάμαι αυτή τη μέρα για όλη μου τη ζωή.»

motogp pope visit 5

Danilo Petrucci: «Ήταν πολύ συναισθηματική συνάντηση για μένα, ο Πάπας είναι σπουδαίος άνθρωπος και τα λόγια του ήταν πολύ ευγενικά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντηση αυτή. Νομίζω πως θα με βοηθήσει στον αγώνα του Misano την Κυριακή!»

motogp pope visit 15

Jack Miller: «Εμπειρία ζωής. Η συνάντηση με τον Πάπα είναι μια ιστορία που θα διηγείσαι στα παιδιά σου. Ήταν ωραία που ανταλλάξαμε λίγες κουβέντες σε προσωπικό επίπεδο, και ήταν και αστείο μαζί, αστειευόμενος μας είπε πως θα φορέσει τα κράνη που του δώσαμε, και σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ αστείο να δούμε τον Πάπα με κράνος. Πριν από λίγο καιρό είχα συναντήσει και τον Πρωθυπουργό της Ταιλάνδης, κι έτσι έχω αρχίσει να νιώθω λίγο σαν Αυστραλός διπλωμάτης!»

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 13:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon