.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 10:59

O νέος Moto2 κινητήρας της Triumph δοκιμάστηκε στην Aragon

Tρεις ομάδες προετοιμάζουν εντατικά τις μοτοσυκλέτες τους για το 2019

Φέτος, είναι η τελευταία σεζόν όπου οι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας Moto2 θα κινούνται από μοτέρ της Honda. Mετά από οκτώ χρόνια λοιπόν, θα έχουμε μια αλλαγή και αρχής γενομένης από το 2019, η Triumph θα αποτελέσει τον αποκλειστικό προμηθευτή κινητήρων για τις ομάδες τις Moto2 κατηγορίας.

Τρεις ομάδες, οι Kalex, KTM και ΝTS, βρέθηκαν λοιπόν στην πίστα της Aραγονίας στην Ισπανία, προκειμένου να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές του 2019, με το νέο αυτό κινητήρα αλλά και όλες τις υπόλοιπες αλλαγές που ορίζουν οι κανονισμοί για τη νέα σεζόν, όπως την νέα ECU και το νέο πλαίσιο.

Σε ότι αφορά στον κινητήρα, αυτός βασίζεται στο μηχανικό σύνολο του Street Triple RS, έχοντας υποστεί φυσικά κάποιες αλλαγές για να αντεπεξέλθει στα αγωνιστικά καθήκοντα. Η χωρητικότητα είναι 756 κ.εκ., ενώ η κεφαλή είναι επανασχεδιασμένη και έχουν τοποθετηθεί βαλβίδες τιτανίου. Υπάρχει επίσης ρυθμιζόμενος συμπλέκτης ολίσθησης, ενώ αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο κιβώτιο.  

Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και παρά το ότι οι ομάδες όπως είναι λογικό, δεν ανακοίνωσαν αποτελέσματα, ούτε έκαναν κάποιες δηλώσεις, ο Steve Sargent, ο άνθρωπος της Triumph που ήταν παρών, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα για τις ομάδες ήταν  εξαιρετικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 10:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon