.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 14:23

Jonathan Rea για άλλα δύο χρόνια με την Kawasaki

 

Παραμένει στο WorldSBK για να σπάσει όλα τα ρεκόρ

 

Είναι ο δεύτερος μόλις αναβάτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Superbike που έχει τρεις τίτλους – και μάλιστα σερί – ενώ το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε και ο πολυνίκης του θεσμού με 60 νίκες.

Καθώς προηγείται στην κατάταξη και της φετινής χρονιάς, ο Jonathan Rea μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Kawasaki Racing Team για άλλα δύο χρόνια.

Πριν λίγες μόλις εβδομάδες συζητιόταν το όνομά του για να μεταπηδήσει στο MotoGP, με τον μάνατζέρ του να αποκαλύπτει πως έχει διάφορες προσφορές, μα ο ίδιος δεν επιθυμεί να αφήσει το WorldSBK αν δεν εξασφαλίσει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Τελικώς φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού ο Βρετανός αναβάτης θα παραμείνει για άλλα δύο χρόνια εκεί που μεγαλουργεί από το 2015, έχοντας σημειώσει τις 45 από τις 60 νίκες του με την Kawasaki. Αν συνεχίσει σε αυτόν τον τρελό ρυθμό, προφανώς δε θα μείνει ρεκόρ για ρεκόρ στο WorldSBK που να μην συνοδεύεται από το όνομά του.

“Είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος που θα συνεχίσω για άλλες δύο σεζόν με την Kawasaki Racing Team. Ήδη από το τέλος της προηγούμενης σεζόν συζητούσαμε για ανανέωση της συνεργασίας μας, οπότε τώρα όλα οριστικοποιήθηκαν και μπορούμε να εστιάσουμε στους αγώνες που απομένουν για φέτος.

“Από τη στιγμή που έφτασα στην οικογένεια της Kawasaki στο τέλος του 2014, έχω γνωρίσει επιτυχίες πέραν από τα πιο τρελά μου όνειρα. Εδώ θέλω να μείνω. Προφανώς μου φαίνεται φυσικό να συνεχίσουμε μαζί τη συγγραφή αυτής της απίθανης ιστορίας και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Kawasaki Racing Team γιατί πίστεψαν σε μένα. Μαζί θα δουλέψουμε για να κρατήσουμε το ΖΧ-10RR στην κεφαλή του WorldSBK στο μέλλον. Έχω την καλύτερη δυνατή ομάδα τριγύρω μου για να εξασφαλίσει πως θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 14:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon