.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 16:44

H MV Agusta αφήνει το World SBK για να πάει MotoGP

 

Επίκειται η μεγάλη επιστροφή

 

Τα τελευταία χρόνια η MV Agusta έχει κάνει μια πολύ σημαντική επιστροφή στις πίστες, συμμετέχοντας στο WorldSBK, τόσο στη μεγάλη κατηγορία των Superbikes, όσο και στα Supersport. Τώρα ο Ιταλικός Τύπος αναφέρει πως η ιστορική εταιρεία καλοβλέπει την επιστροφή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Η κάτοχος 37 τίτλων απέχει από τα Grand Prix εδώ και 42 χρόνια, τότε που πήρε την τελευταία της νίκη με τον Giacomo Agostini στο Γερμανικό GP το 1976, παρόλα αυτά παραμένει η δεύτερη πιο πολυνίκης εταιρεία των GP ισοβαθμώντας με τη Yamaha.

Οι φήμες από τη γείτονα χώρα, λοιπόν, θέλουν την MV Agusta να ετοιμάζεται για την είσοδό της αρχικά στη Moto 2 σε συνεργασία με την Team Forward του Giovanni Cuzari. Αυτό αναμένεται να γίνει ίσως και από το 2019, δεδομένου ότι από τότε η κατηγορία θα μεταπηδήσει από τους κινητήρες των Honda CBR600RR στους τρικύλινδρους 765 της Triumph.

Μάλιστα αναφέρουν πως έχει ήδη υπογραφεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών με τετραετή διάρκεια και οψιόν για άλλα 4 χρόνια μετά.

Η MV λέγεται πως θα συνεργαστεί με την ελβετική Suter για την κατασκευή του πλαισίου της μοτοσυκλέτας, μια διαδικασία που θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής για την Ιταλική εταιρεία δεδομένου ότι και η ίδια διαθέτει τρικύλινδρο μοτέρ σε αυτήν την κατηγορία κυβισμού, άρα τα αγωνιστικά δεδομένα που θα συλλέξει θα είναι εμμέσως χρήσιμα στις δικές της μοτοσυκλέτες παραγωγής.

Όπως μεταδίδει ο Ιταλικός Τύπος, δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα μια εμφάνιση-έκπληξη της MV Agusta σε κάποιο επίσημο IRTA test – από αυτό που έρχεται στις 16 Ιουνίου στη Βαρκελώνη, ως το καλοκαιρινό της 6ης Αυγούστου στο Brno.

Στο μεταξύ η είσοδος της ComStar Invest, μέλους του Ομίλου Black Ocean ιδιοκτησίας του Ρώσου μεγιστάνα Timur Sardarov, με μειοψηφικό πακέτο στη μετοχική σύνθεση της MV Agusta συνδέεται με την έντονη διάθεση του Sardarov να επισπευστεί μια θεαματική επιστροφή και στη μεγάλη κατηγορία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 16:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon