.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 14:52

O Jonathan Rea ετοιμάζεται για MotoGP;

 

Ο μάνατζέρ του πήγε Le Mans και οι φήμες φούντωσαν

 

Ο Βρετανός αναβάτης κυριαρχεί ολοκληρωτικά τα τελευταία χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, έχοντας τρεις σερί τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια και προηγείται ήδη στην κατάταξη της τρέχουσας σεζόν. Δεν είναι καθόλου περίεργο, λοιπόν, που αρκετά μάτια από τα MotoGP έχουν πέσει πάνω του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο μάνατζέρ του, Chuck Aksland, κυκλοφορούσε στα paddocks του MotoGP στον πρόσφατο αγώνα στο Le Mans, όπου λέγεται πως συναντήθηκε με αρκετούς ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, το περιοδικό MotorSport μεταφέρει αυτούσια δήλωση του Aksland, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν διάφορες ομάδες που ενδιαφέρονται να εντάξουν τον Rea στο δυναμικό τους για το 2019 και μεταξύ αυτών και εργοστασιακές ομάδες.

“Όλη τη χρονιά είχα επαφές με ανθρώπους από τα MotoGP. Ο Jonathan είναι ευτυχισμένος κάνοντας ό,τι κάνει και βρίσκεται στην ακμή της καριέρας του. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν θελήσει να μείνει εδώ, αλλά σίγουρα θα τον ενδιέφερε να έρθει στα MotoGP εφόσον βρεθεί η κατάλληλη μοτοσυκλέτα. Είναι σημαντικό για μας το ότι οι μοτοσυκλέτες είναι πια κοντά μεταξύ τους, οπότε ο αναβάτης μπορεί να κάνει τη διαφορά.”

Αν κατακτήσει τον φετινό τίτλο στο World SBK, ο Rea θα έχει γίνει ο πιο πετυχημένος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού, καθώς έχει ήδη ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του Carl Fogarty και προφανώς θα τον ξεπεράσει στη συνέχεια της φετινής σεζόν, ενώ με έναν τέταρτο τίτλο θα έχει ισοφαρίσει και αυτήν την επίδοση του θρυλικού συμπατριώτη του. Μη έχοντας πια άλλα ρεκόρ να σπάσει και ευρισκόμενος στο 31ο έτος της ηλικίας του, ο Rea πραγματικά είναι στην ιδανική στιγμή για να κάνει το μεγάλο βήμα.

Στο παρελθόν είχε ένα σύντομο πέρασμα από τα MotoGP, αντικαθιστώντας τον τραυματία Casey Stoner το 2012 στην εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda για δύο αγώνες σε Misano και Aragon, μαζεύοντας 17 βαθμούς με μια 8η και μια 7η θέση αντιστοίχως.

rea motogp

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 14:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon