.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 12:25

Ο Miguel Oliveira στα MotoGP με την Tech 3 το 2019

 

Η ΚΤΜ ολοκληρώνει σιγά-σιγά το ρόστερ της για τη νέα σεζόν

Στη σύγχρονη εποχή των MotoGP ο ρόλος των δορυφορικών ομάδων έχει αλλάξει άρδην. Από εκεί που παλιά έτρεχαν με τις περσινές και προπέρσινες εργοστασιακές μοτοσυκλέτες και συχνά φορτώνονταν την εξέλιξη εξαρτημάτων που δεν ρίσκαραν οι ομάδες τους για τους εργοστασιακούς αναβάτες, πλέον ανάγονται σε ισότιμα μέλη.

Ο λόγος έχει να κάνει με την ηλεκτρονική επανάσταση, η οποία έχει ανάξει τα δεδομένα τηλεμετρίας σε ύψιστο αγαθό, έτσι πλέον οι ομάδες θέλουν τις δορυφορικές τους να είναι ισάξιες ώστε να συνεισφέρουν στη συλλογή data από τους αγώνες. Ειδικά από τη στιγμή που όλα είναι καινούργια, με νέες ενιαίες ECU και φρέσκα λάστιχα, η συλλογή δεδομένων με τα νέα δεδομένα αποκτά κάτι παραπάνω από καθοριστική σημασία.

Για τον λόγο αυτόν η Ducati και η KTM έχουν πλέον αποφασίσει πως οι δορυφορικές τους ομάδες θα έχουν πανομοιότυπες μοτοσυκλέτες με το εργοστάσιο – και το γεγονός αυτό τις έχει καταστήσει πολυπόθητους προορισμούς για τις ιδιωτικές ομάδες.

Πρώτο θύμα η Yamaha, η οποία είδε την Tech3 να την εγκαταλείπει μετά από 20 χρόνια για να συνάψει συμφωνία με την ΚΤΜ. Στα πλαίσια αυτής, ο Johann Zarco ανακοινώθηκε ήδη από την ΚΤΜ, και τώρα μαθαίνουμε πως στη θέση του στην Tech3 θα ανέβει ο Miguel Oliveira.

Ο Πορτογάλος είναι ένα γνήσιο παιδί της Red Bull, ξεκινώντας από το Red Bull Rookies Cup, στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ajo ΚΤΜ Moto3 το 2015 απ’ όπου, μετά από έξι νίκες και εννιά βάθρα συνολικά, προωθήθηκε στη Moto2 με τη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ. Πέρυσι διακρίθηκε στη μεσαία κατηγορία με εννιά βάθρα, εκ των οποίων τα τρία στο ψηλότερο σκαλί, κι έτσι η Αυστριακή εταιρεία του προσέφερε μια θέση στην ομάδα της Tech3 στα MotoGP για το 2019.

“Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, ωστόσο είμαι πολύ χαρούμενος που η ΚΤΜ είδε αρκετά για να με εμπιστευτεί και πιστεύω πως αξίζω την ευκαιρία στα MotoGP. Πάντα το ονειρευόμνουν, ήταν στόχος μου και είναι πολύ θετικό πως το πέτυχα. Έχουμε ακόμη μια μακρά σεζόν στη Moto2, αλλά τώρα μπορώ να ηρεμήσω και να αφοσιωθώ μόνο στην οδήγηση. Έχω περάσει από όλα τα στάδια που συνδυάζουν τη Red Bull με την ΚΤΜ από τo Rookies Cup και μετά – νομίζω μάλιστα πως είμαι ο πρώτος. Πιστεύω πως έχω όλες τις ικανότητες να αποδώσω καλά σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP,” δήλωσε ο πανευτυχής αναβάτης.

Στο μεταξύ, μετά από τέσσερεις αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα Moto2, ο Oliveira μετρά τρία βάθρα (μία δεύτερη και δύο τρίτες θέσεις) και βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης, απέχοντας δέκα βαθμούς από την κορυφή. Μετά την εξασφάλιση του άμεσου μέλλοντός του με μια ονειρεμένη μεταγραφή, ο Πορτογάλος έχει ως στόχο να διεκδικήσει τη Moto2 μέχρι τέλους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 15:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon