.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 15:12

MotoGP – Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

 

Marquez, Vinales και Iannone… με τα δικά τους λόγια

Ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος MotoGP είναι πλέον παρελθόν, με τον Marquez να παίρνει μια εμφατική και εύκολη νίκη, γεγονός που για να είμαστε ειλικρινείς δεν αποτέλεσε έκπληξη για την συγκεκριμένη πίστα, στην οποία ο Ισπανός αναβάτης, είχε επικρατήσει της προηγούμενες πέντε χρονιές.

Αυτό που αποτέλεσε έκπληξη, ήταν η επιστροφή του Vinales (δεύτερος) στα θετικά αποτελέσματα, καθώς και η εξαιρετική επίδοση του Iannone (τρίτος), που φαίνεται να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό στην Suzuki.

Aς δούμε όμως τις δηλώσεις αυτών των τριών αναβατών μετά τον αγώνα:

Marc Marquez

“Είχα ένα έξτρα κίνητρο στον αγώνα, καθώς μου αρέσει να <μιλάω> μέσα στην πίστα με πράξεις. Μπορεί να ξεκίνησα από την τέταρτη θέση, κατάφερα όμως να βρεθώ μπροστά λίγο μετά την εκκίνηση και αφού συμπλήρωσα 2-3 γύρους,  μπήκα σε ρυθμό και απλά άνοιξα την διαφορά.  Ένοιωθα πιεσμένος, όμως σε αντίθεση με άλλες φορές, αυτή την αφορά χρησιμοποίησα αυτή την πίεση προς όφελος μου. Δεν μου αρέσει να οδηγώ από την αρχή έναν αγώνα, όμως επέλεξα αυτή την στρατηγική στον αγώνα και θεωρώ ότι την εκτέλεσα σωστά. Μόλις κατάφερα να κάνω την διαφορά στους πρώτους γύρους, μετά απλά ασχολήθηκα με την διαχείριση των δυνάμεων μου και της κατάστασης της μοτοσυκλέτας. Πίεσα όσο χρειαζόταν για να κάνω μια διαφορά ασφαλείας και μετά απλά οδήγησα έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα. Δεν τον συνηθίζω αυτό, είναι η πρώτη φορά που επέλεξα ένα  πλάνο τέτοιο τύπου σε αγώνα, αυτό που μου αρέσει είναι να ακολουθώ αναβάτες και προς το τέλος να κάνω την επίθεση μου, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον έτσι. Όπως και να έχει, είμαι ευχαριστημένος που παρά την μηδενική συγκομιδή βαθμών στην Αργεντινή, βρίσκομαι σε πολύ καλή βαθμολογική θέση. Τώρα επιστρέφουμε σε ευρωπαϊκές πίστες, που είναι περισσότερο τεχνικές και πιο κλειστές και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα, επανεξετάζοντας το setup της μοτοσυκλέτας.”

Maverick Vinales

“Επιτέλους, επιστρέφουμε! Ήταν ένα διήμερο αρκετά ευχάριστο για εμάς, ακόμα και αν δεν είμαστε στο 100%, πιστεύω ότι είμαστε μετά από πολύ καιρό στον σωστό δρόμο. Βρήκαμε τον τρόπο να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε από την μοτοσυκλέτα αυτή την στιγμή  και η βελτίωση σε σχέση με την Αργεντινή ήταν πολύ μεγάλη! Όπως είχα δηλώσει, αυτό που ψάχναμε ήταν να μπορώ από την αρχή να οδηγώ με το αγαπημένο μου στυλ, που είναι επιθετικό και στο αγώνα φάνηκε ότι οι αλλαγές που κάναμε προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησαν. Έχουμε ακόμα δρόμο βέβαια, μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και πραγματικά ανυπομονώ για την Jerez, όπου πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί!"

Andrea Iannone

"Αυτό το βάθρο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα! Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες πέρυσι, όπου πραγματικά η κατάσταση ήταν γεμάτη με ανυπέρβλητα εμπόδια και προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Όμως ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω σε εμένα, στους στόχους μου και στην Suzuki. Δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούμε στο βάθρο. Ξεκινήσαμε, από τα χειμερινά δοκιμαστικά, να επαναπροσεγγίσουμε  το στήσιμο της μοτοσυκλέτας από τις βάσεις του και εστιάσαμε στο ουδέτερο ζύγισμα και στην συμπεριφορά κατά το φρενάρισμα στην είσοδο της στροφής. Νομίζω ότι βελτιωθήκαμε πολύ και τώρα πάμε για τους δύο επόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες σε Jerez και Le Mans με πολύ θετική διάθεση. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι!" 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 15:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon