.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 13:36

Video - Valerie Thompson: Τσακίστηκε με 552 χλμ/ώρα

 

Και όμως, δεν έπαθε σχεδόν τίποτα!

Η αποκαλούμενη και «ταχύτερη γυναίκα σε 2 τροχούς», Valerie Thompson, είχε ένα τρομακτικό ατύχημα κατά την προσπάθεια επίτευξης Παγκόσμιου Ρεκόρ ταχύτητας στην Αυστραλία, όπου τσακίστηκε με 552 χλμ/ώρα!

Ευτυχώς βγήκε από το κόκπιτ αλώβητη, σχεδόν χωρίς γρατζουνιά!

valerie thompson crash 2

Στόχος της Thompson ήταν να σπάσει το φράγμα των 400 μιλίων την ώρα, δηλαδή των 644 χλμ/ώρα, μέσα στην ειδικά διασκευασμένη, streamliner μοτοσυκλέτα της.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα κινείται από έναν V4 3.000 κ.εκ. με turbo, έχοντας απόδοση 500 hp.

valerie thompson crash 6

Οι συνθήκες στην αποξηραμένη λίμνη της Αυστραλίας όπου διεξαγόταν οι απόπειρες για αρκετά Παγκόσμια Ρεκόρ ταχύτητας σε ευθεία ήταν ιδανικές.

Όμως κατά τη διάρκεια της απόπειρας του ρεκόρ, η ουρά του οχήματος της Thompson σηκώθηκε στον αέρα, πριν επέμβουν τα αλεξίπτωτα ασφαλείας και σταθεροποιήσουν τη μοτοσυκλέτα.

valerie thompson crash 5

Κομμάτια από τη μοτοσυκλέτα της Thompson σκορπίστηκαν σε μήκος χιλίων εξακοσίων μέτρων πάνω στην έρημο, ενώ στο σημείο που προσγειώθηκε η μοτοσυκλέτα, δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό χαντάκι!

valerie thompson crash 1

Η ίδια η Valerie Thompson δήλωσε τα εξής: «Το ταξίδι μας στην Αυστραλία είχε θαυμάσια αρχή και ένα κάπως τραγικό τέλος. Σημειώσαμε νέο ρεκόρ 324.467 μιλίων την ώρα (522 χλμ/ώρα) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ταχύτητας DRLA και γίναμε μέλη στα Club των 200 και 300 μιλίων την ώρα -μόλις το δεύτερο μέλος στο 300MPH Club της Αυστραλίας!»

valerie thompson crash 7

«Δυστυχώς, στο event «World Speed Trials Australia» είχα ένα ατύχημα με περισσότερα από 343 μίλια την ώρα (552 χλμ/ώρα). Χωρίς το κορυφαίο design και τους μηχανισμούς ασφαλείας της μοτοσυκλέτας, από τον Denis Manning, τον John Jans και της ομάδας μου, δεν θα ήμουν εδώ. Τους ευχαριστώ και ανυπομονώ να επιστρέψω στην αποξηραμένη λίμνη της Αυστραλίας.»

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 15:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon