.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 15:30

Moto GP – Υποχρεωτικός πλήρης ιατρικός έλεγχος των αναβατών

 

Εξέταση για όλους τους αναβάτες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος

Υποχρεωτικό για όλους τους αναβάτες καθιστούν οι διοργανωτές των MotoGP, ένα πλήρες ιατρικό checkup, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι αναβάτες όλων των κατηγοριών, MotoGP, Moto2, Moto3, θα υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο από φέτος και μελλοντικά, λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Οι εξετάσεις αυτές, θα διεξάγονται από μια ιατρική ομάδα με επί κεφαλή τον αρχίατρο των MotoGP, Angel Charte και μέλη της γνωστής Clinica Mobile και θα βασίζονται στα τυποποιημένα πρότυπα που ορίζονται από την FIM.

Ήδη, οι αναβάτες των MotoGP υπεβλήθηκαν σε αυτές τις εξετάσεις, ενώ οι αναβάτες των κατηγοριών Moto2 και Moto3 θα εξεταστούν στα τελευταία, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δοκιμαστικά, στην Jerez.

Η απόφαση αυτή, πάρθηκε μετά από την ξαφνική αποχώρηση του Jonas Folger από το πρωτάθλημα, όταν και διαγνώστηκε με μια χρόνια πάθηση που προκλήθηκε ως σύμπτωμα από  λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Εκπρόσωπος των MotoGP, δήλωσε σχετικά: “Οι εξετάσεις αυτές, δεν θα διασφαλίζουν μόνο το ότι κάθε αναβάτης είναι υγιής και βρίσκεται σε καλή φόρμα αλλά θα χρησιμοποιηθούν και ως βάση δεδομένων για την μελέτη της απόδοσης αθλητών αυτού του επιπέδου.”

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 15:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon