.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 14:55

Indian: Η πρωταθλήτρια FTR750 Scout, επιλογή και για ιδιώτες

 

Πάνε για καθολική επικράτηση στο flat track οι Αμερικάνοι

Σαν ζεστό ψωμάκι πουλάει η αγωνιστική FTR750 Scout, μετά και την μοναδική περσινή επιτυχία της στο αμερικάνικο πρωτάθλημα flat track (Grand National) όπου κέρδισε τους τίτλους αναβατή αλλά και κατασκευαστή, επικρατώντας καθολικά των αντιπάλων της.

Τι εννοούμε με αυτό; Η ομάδα “Indian Wrecking Crew” κέρδισε συνολικά 14 αγώνες, ανέβηκε στο βάθρο 37 φορές, ενώ έπαιξε “σκούπισμα” (κατάληξη θέσεων 1-2-3), έξι φορές την περασμένη σεζόν!

Ο πρωταθλητής Jared Mees, κέρδισε μόνος του 10 από αυτούς τους αγώνες και έκανε νέο ιστορικό ρεκόρ πρωταθλήματος με 17 βάθρα.

Εντάξει, με το “ζεστό” ψωμάκι υπερβάλλουμε λίγο, καθώς οι παραγγελίες για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα των 50.000 ευρώ είναι μόλις έξι για τη νέα σεζόν, ωστόσο σαν αναλογία στέκει. Σκεφτείτε απλά ότι στην επίσημη ομάδα θα “προστεθούν” και οι παρουσίες των Kenny Coolbeth Jr. (τρεις φορές  πρωταθλητής Grand National), Henry Wiles, Jeffrey Carver (5ο; στο πρωτάθλημα το 2017), Jake Johnson, Chad Cose και Jay Maloney. Οι συγκεκριμένοι κύριοι είναι ιδιώτες αναβάτες, έχουν ωστόσο πολύ καλή υποστήριξη από τους χορηγούς τους και φέρνουν και καλά αποτελέσματα.

Οι επιδόσεις της Scout FTR 750 δεν είναι φυσικά ο μόνος λόγος που η Indian έχει αρχίσει να παίρνει με το μέρος της ιδιώτες. Υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα.

Η αμερικάνικη εταιρία που ανήκει στην Polaris προσφέρει ισχυρό οικονομικό κίνητρο που μεταφράζεται σε έπαθλο ύψους 25.000 δολαρίων Η.Π.Α. για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 5.000 δολάρια για νίκη σε αγώνα, 4.000 δολάρια για 2η θέση σε αγώνα και 3.000 δολάρια για την 3η θέση, αλλά και χρήματα για όσους τερματίζουν εντός δεκάδας. Λέτε η Indian  να μονοπωλήσει σιγά-σιγά το αμερικάνικο πρωτάθλημα flat track; Έτσι φαίνεται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 14:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ετήσιο αγωνιστικό καλεντάρι 2018 Movistar Yamaha MotoGP Team 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon