.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 13:26

Gas Gas: Πήρε τον θρύλο David Knight!

 

Θα συμμετάσχει στο WESS και σε αγώνες στις Η.Π.Α. 

 

Ο θρύλος του Enduro, David Knight επιστρέφει στην ενεργό δράση με το εργοστάσιο της Gas Gas,  καβάλα στο δίχρονο GP300 Gas Gas EC, για συγκεκριμένους αγώνες του νεοσύστατου WESS, αλλά και για κάποια event στις Η.Π.Α. και όχι μόνο.

david knight gasgas 4

Όταν μιλάμε για τον David Knight, μιλάμε για έναν αναβάτη που έχει κερδίσει αμέτρητους τίτλους σε Enduro, Extreme Enduro & Hard Enduro. Μιλάμε για τον αναβάτη που πάλευε και κέρδιζε άλλους θρύλους, όπως ο Juha Salminen ή ο Taddy Blazusiak!

Και που δεν έχει αγωνιστεί ο “Knighter”! Από το EnduroGP (με Yamaha, KTM & BMW), όπου κέρδισε 3 Παγκόσμιους Τίτλους. Στο GNCC των Η.Π.Α. όπου κέρδισε 2 τίτλους. Στο Six Days, όπου κέρδισε με το καλημέρα!

david knight gasgas 1

Αλλά και σε events για «σκληρούς» όπως το «Hell’s Gate», το «Erzberg Rodeo», το «Tough One», το «Last Man Standing», το AMA EnduroCross, ενώ κέρδισε και τον τίτλο στην πρώτη σεζόν του Indoor Enduro, ενάντια στον μεγάλο Taddy Blazusiak.

Φυσικά η ηλικία του Knighter δεν είναι αμελητέα, καθώς μιλάμε για αναβάτη που έχει γεννηθεί στις 31 Μαίου του 1978, όμως ο 40άρης David Knight δεν μασάει!

david knight gasgas 3

Έτσι, αποφάσισε να επιστρέψει στο Enduro, για να αγωνιστεί με το σήμα της Gas Gas, ένα από τα λίγα εργοστάσια που δεν είχε αγωνιστεί με μοτοσυκλέτα του με επίσημη υποστήριξη. Στο παρελθόν πέρασε από BMW, Honda, Kawasaki, KTM & Yamaha, ενώ είχε αγωνιστεί και με ένα 270 Gas Gas στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Trial όταν ήταν έφηβος το 1995.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να δείτε τον David Knight στο WESS, το νέο πρωτάθλημα στο οποίο για την ώρα συμμετέχουν KTM-Husqvarna, ενώ θα δούμε τον Βρετανό -κάτοικο του Isle of Man- να τρέχει και σε επιλεγμένα events στις Η.Π.Α. και αλλού.

david knight gasgas 2

Ο πρώτος του μεγάλος αγώνας θα είναι ο Tough One στα τέλη Ιανουαρίου 2018, ενώ ήδη συμμετείχε στο Boxing Day Enduro στο Kimmeragh, και στον αγώνα Rev Limiter Extreme στις Η.Π.Α. όπου κατετάγη 4ος λόγω προβλήματος στον συμπλέκτη. Στον συγκεκριμένο αγώνα η νίκη πήγε στον Cody Webb.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 13:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon