.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 15:42

O Alex Debon νέος προπονητής του Jorge Lorenzo

 

Φίλος, πρώην ομόσταυλος αλλά και αντίπαλος

 

Ο Jorge Lorenzo θα έχει για το 2018 τη βοήθεια του Ισπανού Alex Debon, σε ένα ακόμα βήμα για την πολυπόθητη κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP για τη Ducati.

O Alex Debon είχε βοηθήσει τον Jorge Lorenzo να πάρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 250 κ.εκ. το 2006, όταν Lorenzo-Dovizioso πάλευαν για τον τίτλο, με τη μάχη να κρίνεται στον τελευταίο γύρο της σεζόν, στη Valencia.

jorge lorenzo 2

Εκεί, όταν ο Lorenzo πέρασε τον Dovizioso, ο Alex Debon πέρασε και αυτός τον Ιταλό, εμποδίζοντας τον από το να κυνηγήσει τον JL99. Έτσι ο Lorenzo πήρε τον τίτλο, και ο Debon μπήκε στα… καλά κατάστιχα του.

Όσον αφορά στην αγωνιστική καριέρα του Debon, εκείνη ξεκίνησε το 1998 στα 250κ.εκ. με τη Honda, και συνέχισε μέχρι και το 2009, 12 συνεχόμενες σεζόν στην ίδια κατηγορία! Καλύτερο αποτέλεσμα του μια 4η θέση το 2008 με την Lotus Aprilia, ενώ το 2010 συμμετείχε στην παρθενική σεζόν του Moto2, τερματίζοντας 16ος.

jorge lorenzo 1

Συνολικά η πορεία του ήταν ασταθής, και δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει στον Lorenzo.

Το θέμα ήταν πως ο Michele Pirro, ο δοκιμαστής της Ducati, δεν μπορούσε να είναι συνέχεια δίπλα στον JL99, λόγω υποχρεώσεων με τις δοκιμές των μοτοσυκλετών της Ducati, κ.α. οπότε ο Debon ήρθε για να πάρει τη θέση του, δίπλα στον Ισπανό.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 15:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon