.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 15:53

WSBK – Οι νέοι κανονισμοί

 

Κάντο όπως στα MotoGP!

 

 

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν στην νέα σεζόν του πρωταθλήματος WSBK, μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω, αφού στοχεύουν πρωτίστως στην εξίσωση της δυναμικότητας των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό.

Κοινή ECU

Όπως και στα MotoGP, όλες οι μοτοσυκλέτες του πρωταθλήματος θα χρησιμοποιούν μια και μοναδική ECU, εγκεκριμένη από την διοργανώτρια αρχή.

Περιορισμός μέγιστου ορίου στροφών

Το μέγιστο όριο περιστροφής των κινητήρων περιορίζεται στο +3.3% από το κόκκινο των πολιτικών μοτοσυκλετών βάση των οποίων έχει εκδοθεί η homogation για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Επί παραδείγματι, αν σε ένα ZX10R το κόκκινο ξεκινά στις 14.500 σ.α.λ., τότε στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα που τρέχει στο WSBK, το όριο περιστροφής του κινητήρα, βάση των νέων κανονισμών, ορίζεται στις 14.978 σ.α.λ.  

Εξίσωση ιδιωτικών και εργοστασιακών ομάδων

Οι ιδιωτικές ομάδες, θα μπορούν να παραγγέλνουν και να χρησιμοποιούν τους ίδιους ακριβώς κινητήρες και τα ίδια ανταλλακτικά και περιφερειακά, με τις εργοστασιακές ομάδες.

Χρήση winglets

Tα περίφημα αεροδυναμικά βοηθήματα στο fairing που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα MotoGP, επιτρέπονται πλέον και στο WSBK. To μέτρο αυτό θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από το 2019, οπότε και αναμένονται πολλές πολιτικές μοτοσυκλέτες με… φτερά!  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 15:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon