.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 12:09

Honda Dakar Team 2018

 

Ετοιμοπόλεμοι για το Rally Dakar με 5 αναβάτες

 

Η ομάδα Rally της Monster Energy Honda αριθμεί πέντε αναβάτες για το Dakar 2018, τους Joan Barreda, Paulo Goncalves, Michael Metge, Ricky Brabec, & Kevin Benavides, και ελπίζει αυτή τη φορά να καταφέρει να σπάσει την πορτοκαλί κυριαρχία στο θρυλικό ράλι.

meht dak18 13451 mch

Το HRC έχει φτάσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στην πηγή (τίτλο στο Dakar) αλλά νερό δεν ήπιε. Τουλάχιστον όχι ακόμα. 

meht17 eicma 3502 ps

Το 2018, οι ελπίδες του ιαπωνικού κολοσσού για νίκη στο Dakar αναπτερώνονται, και το HRC ρίχνεται ξανά στη μάχη, με 5 κορυφαίους αναβάτες, καβάλα στα εργοστασιακά προετοιμασμένα CRF450 Rally τους.

meht17 dak18 lehavre 6094 ps

Τη στιγμή που γράφονταν το άρθρο αυτό, οι μοτοσυκλέτες της ομάδας είχαν ήδη φορτωθεί στο καράβι που θα τις μεταφέρει από τη Χάβρη στη Λίμα του Περού, για την έναρξη του Dakar 2018.

meht dak18 dakarday 6817 mn

Joan Barreda (#5): «Πέρυσι, φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, όμως εκείνη μας διέφυγε λόγω μιας μικρής λεπτομέρειας (σσ. Αναφέρεται στο καπέλο που δέχθηκε η ομάδα για ανεφοδιασμό εκτός του προκαθορισμένου σημείου). Τώρα, μετά από μια σεζόν στην οποία δουλέψαμε πολύ πάνω σε όλα, αισθανόμαστε πολύ πιο δυνατοί, όχι μόνο όσον αφορά στην οδήγηση ή στην πλοήγηση, αλλά και στην ομαδική συνεργασία. Το βραβείο το οποίο κυνηγούμε, στο τέλος θα γίνει δικό μας.»

meht17 dak18 present 3721 ps

Paulo Goncalves (#6): «Δουλέψαμε καλά όλη τη χρονιά, και παραλίγο να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (σσ. Ο τίτλος κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα, όπου ο Pablo Quintanilla της Husqvarna κέρδισε το Πρωτάθλημα για 2η συνεχόμενη χρονιά). Βελτιώσαμε την αξιοπιστία του CRF450 Rally, και έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Αυτή πραγματικά θα μπορούσε να είναι η στιγμή μας!»

Michael Metge (#14): «Αυτή τη χρονιά άλλαξα τον τρόπο προπόνησης μου, και μετακόμισα στην Ανδόρα, ώστε να προσαρμοστώ στο ύψος που θα ανέβουμε στη Βολιβία. Είμαι ικανοποιημένος από τη φετινή μου απόδοση στο Πρωτάθλημα Rally, είμαι ταχύτερος, έχω βελτιωθεί στην πλοήγηση, και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει το Dakar.»

Ricky Brabec (#20): «Αισθάνομαι δυνατός, έτοιμος και γρήγορος. Η μοτοσυκλέτα είναι φανταστική, και νομίζω πως έχουμε ότι χρειάζεται ώστε να κερδίσουμε τον αγώνα.»

meht dak18 benavides 14659 mch

Kevin Benavides (#47): «Πέρυσι έχασα το Dakar μετά από τραυματισμό που είχα σε πτώση, και μετά από μια δύσκολη αποκατάσταση, ξεκίνησα να έχω τα πρώτα καλά αποτελέσματα. Τερμάτισα 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, κέρδισα αρκετές ειδικές και αγώνες, και μάζεψα εμπειρία. Αυτό θα είναι το 3ο μου Dakar, αλλά πιστέψτε με, μαθαίνεις πολλά από πτώσεις όπως η δική μου.»

Raul Castells (Team Manager): «Ήταν μια πολύ καλή σεζόν. Πετύχαμε σπουδαία αποτελέσματα. Έξι νίκες στους αγώνες που συμμετείχαμε, και τελικά η 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τον Kevin. Το σχέδιο για το 2017 ήταν να γράψουμε πολλά χιλιόμετρα σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, ώστε να είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για το Dakar.»

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 12:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Christophe Nambotin επιστρέφει στη Gas Gas Sherco TVS Dakar Team 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon