.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 10:49

MotoGP Kαταλονία: Οι δηλώσεις

 

Tα τυχερά 7άρια του Dovi, η θλίψη του Rossi και τα νευρά του Espargaro



 

 

Μετά από τον συναρπαστικό αγώνα στην Βαρκελώνη, το ενδιαφέρον στρέφεται φυσικά στις δηλώσεις αυτών που τον έζησαν «από μέσα», δηλαδή των οδηγών. Με την αμφίρροπη και κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη εικόνα που έχει το πρωτάθλημα, τα λόγια είναι μετρημένα και συγκρατημένα.

Επτά χρόνια χωρίζουν την πρώτη νίκη του Dovizioso από την δεύτερη, επτά μήνες την δεύτερη από την τρίτη και επτά ημέρες την τρίτη από την τέταρτη. Μάλλον το επτά είναι ο τυχερός αριθμός του συμπαθή Ιταλού, ο οποίος δήλωσε αστειευόμενος:

«Μάλλον θα πρέπει να αλλάξω αριθμό στην μοτοσικλέτα μου!», για να συνεχίσει σε πιο σοβαρό ύφος: «Ειλικρινά, δεν περίμενα τη νίκη στην Βαρκελώνη. Στα δοκιμαστικά είχα πολύ κακή αίσθηση από την μοτοσικλέτα και το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η ζέστη, με αποτέλεσμα την γρήγορη φθορά του πίσω ελαστικού. Έτσι, αντί να επικεντρωθούμε στην ταχύτητα, δώσαμε όλη μας την προσοχή στο πως θα κάνουμε «οικονομία» στα λάστιχα.

Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, κατάφερα να ανέβω κάποιες θέσεις, ωστόσο πάντα είχα την προσοχή μου στα λάστιχα. Ήμουν πίσω από τον Dani (Pedrosa) για αρκετούς γύρους, οδηγούσε και αυτός πολύ συγκρατημένα για τον ίδιο λόγο, να προφυλάξει το πίσω ελαστικό. Όμως ο Dani έπεφτε πιο πολύ τα φρένα σε σχέση με εμένα και έτσι ταλαιπώρησε πολύ περισσότερο το μπροστινό του ελαστικό. Στους δέκα γύρους πριν τον τερματισμό αποφάσισα να πιέσω αλλά συνειδητοποίησα ότι τα λάστιχα μου ήταν στο όριο τους… ωστόσο στην ίδια κατάσταση ήταν και τα ελαστικά των άλλων αναβατών!

Δεν έφτασα ποτέ το 100% δεν πίεσα τόσο, κανένας δεν μπορούσε. Ο αγώνας αυτός, είχε να κάνει μόνο με την διαχείριση των ελαστικών! Στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν σίγουρα δεδομένα, δεν ξέρω γιατί αλλά τα ελαστικά της Michelin στον ένα αγώνα αποδίδουν πολύ καλά, στον άλλο όχι, μερικές φορές η απόδοση τους ταιριάζει σε εμάς και άλλες φορές σε άλλες ομάδες.»

Στην αδυναμία να στήσουν την μοτοσικλέτα όπως έπρεπε για τις ανάγκες του αγώνα, στάθηκε φυσικά ο Rossi:

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος, συνολικά και για τα δοκιμαστικά και για τον αγώνα. Το Montmelo είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες, περίμενα κάτι καλύτερο από αυτό, πόσο μάλιστα όταν πέρυσι, είχαμε πάρει νίκη εδώ! Δεν δούλεψε τίποτα καλά στα δοκιμαστικά, δεν μπορούσαμε να βρούμε την ταχύτητα των άλλων αναβατών και ομάδων.

Το κυριότερο πρόβλημα ήταν η τάση για υποστροφή που είχε η μοτοσικλέτα και ότι έτσι πιεζόταν περισσότερο το πίσω ελαστικό, που φθειρόταν πολύ γρήγορα. Στον αγώνα, μετά από μόλις δέκα γύρους, είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την πρόσφυση πίσω. Πρέπει να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε άμεσα! Καλό το ότι μαζέψαμε βαθμούς στον αγώνα εγώ και ο Maverick αλλά για μένα προσωπικά, το να χάσω δυο θέσεις στην κατάταξη δεν με χαροποιεί καθόλου!

Όπως και να έχει, είμαστε πέντε αναβάτες στην κορυφή μέσα σε ένα εύρος 28 βαθμών διαφοράς και δεν είναι πολύ μακριά ο Lorenzo και ο Zarco.

Φανερά εκνευρισμένος ο Aleix Εspargarο, για το μηχανικό πρόβλημα που τον οδήγησε στην εγκατάλειψη:

«Είμαι πολύ τσαντισμένος! Κάναμε πολύ καλή δουλειά στα δοκιμαστικά και στον αγώνα είχα έναν πολύ καλό ρυθμό για να μπω στη πεντάδα, ακόμα και να διεκδικήσω μια θέση στο βάθρο! Όμως από την αρχή του αγώνα, ένοιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα, δεν έβγαζε την δύναμη του και δεν στρόφαρε όπως τον έχω συνηθίσει.

Είναι ο τέταρτος κινητήρας με προβλήματα, σε διάστημα τριών αγώνων. Νομίζω ότι ακόμα και στο Mugello αν δεν είχα την ποινή για το jump start, θα πίεζα περισσότερο και θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα: έναν διαλυμένο κινητήρα! Πρέπει να βρούμε επιτέλους τι συμβαίνει! Είμαι πολύ νευριασμένος και πολύ απογοητευμένος! Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να πρωταγωνιστείς στο MotoGP αλλά με την Aprilia είναι ακόμα πιο δύσκολο! Αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και ποιο το αποτέλεσμα; Πάλι 0 βαθμοί! Δεν είναι δίκαιο, μας αξίζουν σίγουρα πολύ περισσότερα… βέβαια, έτσι είναι οι αγώνες!




 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 11:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon