.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 15:51

Triumph: Ο επίσημος προμηθευτής κινητήρων Moto2 από το 2019!

 

Ανακοινώθηκε επίσημα από Dorna & Triumph

 

Στο GP του Mugellο ανακοινώθηκε επίσημα πως η Triumph αντικαθιστά τη Honda ως προμηθευτής κινητήρων για το Πρωτάθλημα Moto2 από το 2019 -για τρία τουλάχιστον χρόνια. Ο κινητήρας που θα φοράνε όλες οι μοτοσυκλέτες του θεσμού θα είναι ένας τρικύλινδρος 765 κ.εκ. που θα βασίζεται στον κινητήρα του Street Triple.

triumph moto2 3

Είχαμε αναφερθεί στις φήμες που ήθελαν την Triumph να παίρνει τη θέση της Honda ως προμηθευτής κινητήρων του Moto2, και τελικά οι φήμες αυτές επιβεβαιώθηκαν.

triumph moto2 2

Ο αγωνιστικά προετοιμασμένος κινητήρας των 765 κ.εκ. Θα βασίζεται στον τρικύλινδρο κινητήρα του νέου Street Triple, ο οποίος με τη σειρά του βασιζόταν στον δαφνοστεφανωμένο κινητήρα του Daytona 675R που έχει στο παλμαρέ του νίκες στο Isle of Man TT, στη Daytona 200 και στο BSB του 2014 και 2015.

Διαφορές κινητήρα Moto2 από τον τρικύλινδρο παραγωγής

triumph moto2 4

Οι αλλαγές σε σχέση με τον τρικύλινδρο κινητήρα παραγωγής του Street Triple θα είναι οι εξής:

  • Διαφορετική κυλινδροκεφαλή με διαφορές στους αυλούς εισαγωγής και στην εξαγωγή, για βέλτιστη ροή καύσιμου.
  • Βαλβίδες τιτανίου και πιο σκληρά ελατήρια για αύξηση του ρυθμού των στροφών ανά λεπτό.
  • Νέο κιτ γεννήτριας ρεύματος (χαμηλότερης απόδοσης) για μειωμένη αδράνεια.
  • Μακρύτερη πρώτη ταχύτητα.
  • Αγωνιστικά εξελιγμένος, ρυθμιζόμενος μονόδρομος συμπλέκτης.
  • Αγωνιστική ECU που θα εξελιχθεί με την Magneti Marelli.
  • Διαφορετικά καπάκια κινητήρα για μειωμένο πλάτος κινητήρα.
  • Διαφορετικό κάρτερ για βελτιωμένη διαδρομή πολλαπλής εισαγωγής.

Δηλώσεις

triumph moto2 6

Paul Stroud, Triumph Motorcycles: “Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την Triumph, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική ιστορία μας που μετράει 110 χρόνια, και πατάει πάνω στον νικηφόρο στο ΤΤ και στα Supersport τρικύλινδρο κινητήρα μας. Αναμένουμε να έχουμε μια μακρόχρονη και συναρπαστική σχέση με τη Dorna και τις ομάδες, τους αναβάτες και τους φαν του Moto2.”

Carmelo Ezpeleta, Dorna: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με μια από τις πλέον εμβληματικές εταιρείες μοτοσυκλέτας στον κόσμο. Οι τρικύλινδροι κινητήρες της Triumph είναι ονομαστοί για τη δυνατή, γραμμική και ροπάτη τους απόδοση, και έχουν πολλές επιτυχίες στις πίστες, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για το Πρωτάθλημα Moto2. Ανυπομονούμε για τη σεζόν του 2019, και για την αρχή μιας νέας γενιάς Moto2 σε συνεργασία με την Triumph.”

Herve Poncharal, IRTA: “To Moto2 είναι ένα Πρωτάθλημα που τροφοδοτεί το MotoGP με ταλέντα, και πολλοί από τους κορυφαίους αναβάτες στο MotoGP προέρχονται από τη μεσαία κατηγορία. Η άφιξη της Triumph ως αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων, μαζί με τις νέες ECU στη μεσαία κατηγορία, σηματοδοτούν μια νέα εποχή που θα αποτελέσει ένα ακόμα απίστευτο βήμα στην εξέλιξη της, και θα την εδραιώσει ως την απόλυτη κατηγορία που οδηγεί στο MotoGP.”

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 18:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon