.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 09:50

Ryan Dungey: αποσύρεται από τους αγώνες!

 

Αναγγελία-σοκ, μετά την κατάκτηση του 3ου τίτλου στα 450SX

 

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull ΚΤΜ, ο άνθρωπος που έβαλε τους Αυστριακούς στο παιχνίδι του τίτλου στο αμερικάνικο Πρωτάθλημα SX, ανακοίνωσε την απόσυρση του από την αγωνιστική δράση, λίγο μετά την κατάκτηση του 3ου τίτλου για εκείνον και για την ΚΤΜ στην μεγάλη κατηγορία των 450SX!

ryan dungey retirement 14

Η ανακοίνωση της απόσυρσης του 27χρονου Dungey έγινε στην συνέντευξη τύπου που έγινε στο Angel Stadium του Anaheim στην Καλιφόρνια, δίνοντας έτσι τέλος στην καριέρα του, τη στιγμή που βρισκόταν στο απόγειο της. Ο λόγος της απόσυρσης του; Δίχως να ξεκαθαρίζει το γιατί, ο Dungey ανακοίνωσε πως δεν έχει πλέον τον ενθουσιασμό που είχε παλιότερα, και μέσα στο 2017 έπρεπε να πιεστεί όπως δεν πιέστηκε ποτέ, μόνο και μόνο για να τερματίσει τη σεζόν.

ryan dungey retirement

Ο αναβάτης από τη Minnesota έχει στο ενεργητικό του 9 τίτλους AMA Supercross & Motocross, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τίτλων AMA 450SX (2017, 2016, 2015, 2012), τριών AMA 450 Class MX τίτλων (2015, 2012, 2010), έναν τίτλο AMA West Coast SX Lites (2009) και έναν τίτλο AMA 250 Class MX (2009). Παράλληλα, ο Dungey έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες της αμερικάνικης εθνικής ομάδας, που κέρδισε το Motocross των Εθνών 3 φορές, το 2009, το 2010 και το 2011.

wheaties

Πέρα από τις αγωνιστικές του δάφνες ο Dungey κέρδισε τον τίτλο ESPY του καλύτερου άντρα αθλητή το 2015 και το 2016, ενώ την ίδια χρονιά έγινε ο πρώτος αναβάτης MX που η φωτογραφία του κόσμησε τα πακέτα Wheaties Box (δημητριακά, στα πακέτα των οποίων πρωταγωνιστούν διάσημοι αθλητές).

ryan dungey retirement

Dungey: “Είναι δύσκολο να πιστέψω πως ήρθε αυτή η μέρα, αλλά μετά από πολλή σκέψη και πολλές προσευχές τους τελευταίους μήνες, σήμερα ανακοινώνω την απόσυρση μου από την επαγγελματική αγωνιστική δράση SX & MX. Η απόφαση μου δεν ήταν εύκολη. Κατάφερα περισσότερα από όσα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, και για όλα αυτά αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Δούλεψα όσο σκληρά μπορούσα, για όσο περισσότερο μπορούσα, αλλά η πραγματικότητα είναι πως το άθλημα μας είναι σκληρό και χρειάζεται πολλές θυσίες, σκληρή δουλειά και πειθαρχία για να παραμείνεις στην κορυφή. Ως προς την φυσική μου κατάσταση, αισθάνομαι πως είμαι στην καλύτερη φόρμα της ζωής μου, το ίδιο συμβαίνει και με την τεχνική μου, ενώ έχω και την καλύτερη μοτοσυκλέτα για να συνεχίσω να κερδίζω. Όμως αυτή τη χρονιά, δυσκολεύτηκα όσον αφορά στην ψυχολογία μου. Αγωνιζόμουν πάντα επειδή αγαπούσα αυτό που έκανα, και ήθελα όσο τίποτα άλλο να κερδίζω, αλλά αυτή η σεζόν ήταν διαφορετική για μένα. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ όπως στο παρελθόν, και δεν φανταζόμουν πως θα έφτανα στο σημείο να πρέπει να πιέζω τον εαυτό μου να ξεκινά κάθε αγώνα. Αλλά έτσι έγινε, και η αλήθεια είναι πως αυτό με ενοχλεί πολύ. Θα μπορούσα απλά να παίρνω τον μισθό μου και να αγωνίζομαι για να τερματίσω, αλλά δεν λειτουργώ έτσι, δεν θέλω να αγωνίζομαι με αυτόν τον τρόπο, ούτε θέλω να με θυμούνται έτσι. Πριν από μια εβδομάδα, όταν κέρδισα τον τίτλο στο Las Vegas, και βρισκόμουν στο βάθρο, είπα πως αυτό το Πρωτάθλημα είναι το σημαντικότερο από όλους τους τίτλους μου, γιατί η αλήθεια είναι πως έπρεπε να παλέψω πιο σκληρά από ποτέ για αυτό. Και όχι απαραίτητα λόγω των μαχών στην πίστα, παρόλο που αυτές ήταν δυνατές και σκληρές, αλλά γιατί έπρεπε να πιέζω τον εαυτό μου για να βρω κίνητρα, όπως δεν το είχα κάνει ποτέ. Αγαπώ τους αγώνες και το άθλημα μας, αλλά νιώθω μέσα μου πως είμαι έτοιμος να σταματήσω εδώ, και να αποσυρθώ ευτυχισμένος, υγιής και αισθανόμενος ευλογημένος. Παρόλο που κάνω ένα βήμα πίσω σε σχέση με τους αγώνες, σχεδιάζω να ασχοληθώ με άλλον τρόπο με αυτούς, και να συνεχίσω να προσπαθώ να τους κάνω καλύτερους με όποιον τρόπο μπορώ. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τις αναμνήσεις και τις φιλίες που έκανα στο ΜΧ. Ένα κεφάλαιο κλείνει, ένα άλλο ανοίγει, και αισθάνομαι ενθουσιασμό για το τι θα φέρει το μέλλον.”

ryan dungey retirement

Stefan Pierer (CEO KTM GROUP): “Για 6 χρόνια ο Ryan ήταν μέρος της οικογένειας της ΚΤΜ, από το 2012, όταν ήρθε σε εμάς με τον Roger De Coster. Έκτοτε ο Ryan έγραψε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της ΚΤΜ (σσ. κερδίζοντας τον 1ο αγώνα SX αλλά και τον 1ο τίτλο SX για τους πορτοκαλί), και μαζί με τον Roger μας έφεραν στην κορυφή του αθλήματος. Ο Ryan είναι εκπληκτικός. Η απόδοση του και η προσωπικότητα του έφεραν την ΚΤΜ στο επόμενο επίπεδο, και τον ευχαριστούμε για αυτό. Του ευχόμαστε το καλύτερο για το επόμενο βήμα του, και χαιρόμαστε να αναζητήσουμε μαζί τους επόμενους φιλόδοξους στόχους του μέσα στην οικογένεια της ΚΤΜ.”

Φωτογραφίες

Video

Δείτε πρώτα ένα Video - Αφιέρωμα της Monster Energy προς τιμήν του Dungey.

Και στη συνέχεια δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης του Dungey.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 12:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon